FertiTravel, een goed gekozen naam voor een weg die sommige van ons inslaan want wat doe je als je “Uitbehandeld” bent (volgens de Nederlandse maatstaven) en hoe kom je erachter of dat ook echt zo is? Misschien wil je gewoon weten wat er nog meer is, dat kan natuurlijk ook. Neem de behandelingen bij onze buren, NK-cellen. En hoe zit het met eiceldonatie? Hoe zit het met de wet- en regelgevingen in het buitenland? Hoe kom je aan een consult en een recept bij een kliniek in Europa? Wat doen ze in Spanje of Tsjechië (wel, anders of beter)?

We hadden nog geen adviesbureau die ons daarbij kan helpen. Nu denk je misschien dat het niet nodig is en ik hoop dat je het ook niet nodig zult hebben maar als je alleen al kijkt naar het aantal Europese klinieken (meer dan 25), dan zie je door de bomen het bos niet meer. En één ding weten we zeker, buiten de grenzen van Nederland worden andere behandelingen aangeboden maar welke dat allemaal zijn, dat weten we niet!

Ik weet niet hoe het met jullie zit maar ik zou dit stuk graag uit handen hebben gegeven want het gaf me best veel stress om het allemaal uit te zoeken. En stress is niet goed voor een aanstaande moeder. Goed, het is vanaf nu mogelijk om op basis van je persoonlijke behoefte uit laten zoeken wat je kan doen, waar je het kan laten doen en wat de kosten zullen zijn. Dit adviesbureau gaat nog verder dan dat. Indien gewenst zorgen ze voor alles. Ze bemiddelen, zorgen voor een betaalbare reis- en verblijf, persoonlijke begeleiding vooraf, tijdens en daarna. Maar een simpel advies kan ook, jij hebt de regie.

Wie zit er eigenlijk achter FertiTravel? Aanspreekpunt is Anneke Janssen, een voormalig medewerker van een ivf-kliniek en samen met een ervaren embryoloog is zij oprichter van FertiTravel. Achter hen staat een groot netwerk van fertiliteitsartsen en embryologen. Zij hebben al veel klinieken bezocht (en dat blijven ze doen) om goed in kaart te kunnen brengen wat er allemaal te koop is op het gebied van vruchtbaarheidsbehandelingen. En niet alleen standaard behandelingen, ook wie er naast het reguliere behandelingen ook op complementair vlak zorg biedt. Ze gaan in op de individuele behoefte en zoeken een passend aanbod daarbij. Zorg op maat, daar houd ik van en daarom ben ik ook reuze blij dat zij er voor gekozen hebben Kinderwensbloggers te steunen. Ze steunen niet alleen financieel maar ook met informatie en beloven goede zorg aan lotgenoten, want dat is wel een voorwaarde. Ik heb er vertrouwen in en zij ook, dus

op naar een vruchtbare samenwerking met FertiTravel,

Melany

Sharing is caring!