Deze film gaat over een kinderloos echtpaar, James en Cindy Green. Ze krijgen te horen dat ze geen kinderen kunnen krijgen.  We kijken de film samen, mijn vrouw en ik. Melany had het ons getipt. We kijken hem nog een keer om er een blog over te kunnen schrijven.

Het heeft even geduurd voor ik erover kon schrijven omdat ik toch een beetje huiverig was om mijn gevoel los te laten. Want dat was de eerste keer toen ik deze film zag ook al vrij hevig. Desondanks ben ik blij dat ik hem weer heb gezien. Soms is het loslaten van gevoel belangrijk. Deze film geeft mij een wirwar van emoties. Veelal omdat ik zelf als Koos Kinderloos ook met veel van de dingen wordt blootgesteld aan Horken, het willen van en het fantaseren over het vaderschap. De horken zijn er in vele soorten en maten. Ze zien het niet tot je ze er op aanspreekt. Dit is de tweede keer dat ik deze film bekijk. En dezelfde emoties komen er door omhoog. Tuurlijk is het een fantasie verhaal. Maar is dat niet hetgeen waardoor je toch hoop blijft houden. Zelfs als het moeilijk gaat, of niet. Voor mij geldt dat wel in elk geval. Uiteraard geniet ik wel van bijvoorbeeld de kinderen van mijn zus. Die heeft er drie. Maar toch wil ik zelf ook. Dat komt in deze film heel goed door het zelf willen van kinderen. Domme opmerkingen van anderen. Als ik deze film moet omschrijven is het bijzonder mooi en emotioneel en dat maakt het net of er toch een speer van emotie door je lichaam heen steekt. Ondanks dat is het een echte aanrader.

De film begint waar het echtpaar Green bij t adoptiebureau zitten. Waar hen gevraagd wordt wat hen geschikt maakt tot het adopteren van een kind. Timothy is hun antwoord. Ze vinden het belangrijk om naast alle formaliteiten te vertellen wat hen is overkomen. Hoe Timothy in hun leven was gekomen en dat hij de reden is waarom zij kozen voor adoptie. De emoties, de ontactische momenten passeren de revue, alle fases inclusief ik-wil-een-puppy fase komen voorbij. We kennen ze allemaal.

Wanneer ze aan het eind van hun werkdag enorm moe thuiskomen en ze besluiten om verder te gaan met hun leven, maar James dit nog niet direct kan stelt hij zijn echtgenote voor om alleen voor die avond (onder het genot van een drankje) het kind uit hun fantasie tot leven te laten komen. Ze schrijven hoe hun denkbeeldige kind eruit ziet op kleine papiertjes.

Deze film is echt heel bijzonder, zit vol symboliek en je kan merken dat de regiseur en acteurs zich echt verdiept hebben in het onderwerp. Maar  nu stop ik met vertellen, anders verraad ik alles. Wij bekeken de film “The Odd Life of Timothy Green” op Netflix en zijn benieuwd wat jullie er van vinden.

 

Liefs,

Pjotr (31) getrouwd Tamara (32), Primolut, Colascreening, PCOS traject EMC, spermaonderzoek, nog geen kinderen, postbezorgers, hobbys onze dieren, tekenen, Irish low whistle spelen, gamen, films en nog veel meer.

 

 

Sharing is caring!