Begrijp me niet verkeerd, dat een klontje een mens kan worden met een volledig werkend immuunsysteem, hormoonstelsel, organen, hersenen etc. mogen we echt als een wonderschoon iets ervaren want onderweg kan er van alles misgaan. Deze blog gaat over mijn geloof, waar ik mijn energie en vertrouwen uit haal, moed en daadkracht verzamel.

Ik geloof in kansen, mogelijkheden, dromen, wilskracht & overtuigingen. Voor mij krachtiger dan tabellen, grafieken, aannames, diagnoses over zaken waarvan het laatste woord bij Moeder Natuur ligt.

Waar komt dat nou weer vandaan Melany Brunings?…..

Jaren heb ik die laatste 4 voor feiten aangenomen, maar daar kom ik nu op terug. Want is het dat rijtje die mijn wens heeft vervuld? Nee, het is het eerste rijtje dat mij bracht waar ik wezen moest. Het gaf mij mijzelf terug, mijn lichaam, mijn leven (en daarna pas de droom). Die laatste vernietigde het juist. Iedere keer als er in onze kringen een kindje wordt geboren noemen we het een wonder, maar is dat wel zo? Volgens de tabellen wel ja. Deze geven me een statisch en negatief gevoel, uitzichtloos.
Ik kan met deze handvaten mijn droom niet verwezenlijken. Tabellen en grafieken liggen bovendien achter mij, het zijn gemiddeldes van andermans (on)geluk. Daar wil ik mijn toekomst niet op baseren! Waarom zou ik nu de stroom volgen als ik altijd mijn eigen plan getrokken heb? Moet ik mijzelf vergelijken met hen die zeer waarschijnlijk niet leven als ik leef, zijn wie ik ben als individu?…..

Om mij heen zie ik krachtige vrouwen opstaan, die zich losschudden van geijkte idee├źn en sommige halen hun persoonlijke doelen. Of het ze allemaal gaat lukken? Dat weet ik niet ondertussen volgen honderden en is het niet meer bij te houden voor iemand met een geheugen als de mijne (lek als n mandje). Maar de Holy Spirit en Moeder Natuur kijken mee. En ik ook want ik geniet van al het geluk tussen het ongeluk en dat is wat mij op de been houdt.

Ik geloof niet in wonderen, ik denk dat we de kracht van kansen, mogelijkheden, dromen, wilskracht & overtuigingen niet begrijpen en daardoor niet kunnen accepteren als feiten. Wat we dus wel doen met tabellen, grafieken, aannames, diagnoses. Het is maar waar je focus ligt.

 

Geschreven door Melany

Sharing is caring!