Voor de meeste mensen lijkt het vanzelf te gaan; de wens voor een kindje ontstaat en de anticonceptie wordt aan de kant gelegd. Binnen enkele maanden volgt een positieve test. Maar wat als die positieve test uitblijft? En wat als jij één van die mensen blijkt te zijn die vruchtbaarheidsproblemen hebben? Dan is steun uit je omgeving een hele belangrijke speler. Maar helaas krijgen wij een flink aantal vreselijke opmerkingen voor onze kiezen. Ze zijn wellicht goed bedoelt, maar oh wat doen ze zeer. Daarom roep ik een ieder op om deze blog goed te lezen en je niet meer schuldig te maken aan één van de onderstaande zinnen (of iets in deze context).

Onze dank is groot!

  1. Je moet het gewoon loslaten, ik ken iemand wiens neefjes achterbuurman uit de stad waar zijn moeders zus 30 jaar geleden woonde, en die lieten en los en poef… Tips hoe ik dat doe terwijl ik mijzelf 2 maal per dag injecteer en 3 a 4 keer per week naar het ziekenhuis rijdt.
  2. Ga lekker op vakantie, is het zo gebeurd! En dan? Gebeurd het zo poef? Als dat de oplossing was dan zat er een reisbureau op de fertiliteit afdeling hé..
  3. Laat haar maar even hier langs komen is ze zo zwanger.. Dit is wellicht echt de meest pijnlijke opmerking die je kunt maken, en bedankt!
  4. Stop je hem wel in het juiste gaatje? Hij moet in je oor toch? En voor de variatie de navel?
  5. Dan doe je toch gewoon IVF… Dat doen we al, en nu?
  6. Dan adopteer je er toch eentje? Ja want je kunt ze op elke hoek zo kopen he? Tis net een paar sokken..
  7. Je moet elke dag seksen, dat hielp bij ons ook! Dat doen we al 4 jaar, nog andere tips?
  8. Dan koop je toch een puppy? Ik heb er ondertussen 3, hoeveel ben ik er nodig voor het werkt denk je?
  9. Je moet gewoon iets spannends aantrekken, is het zo gepiept! Ik ben nu voor 60% eigenaar van Christine le duc, is dit genoeg denk je??
  10. Nou geniet jij nog maar van je vrijheid, als je kinderen hebt is je leven voorbij! En daarom hebben jullie er 3?…

 

 

Samengesteld door Laura & Freyameiden.

 

 

Sharing is caring!