Bij deze wil ik even wat kwijt. Ik wil geen smoesje, zogenaamde redenen of afleidingen horen die ons zogenaamd gerust moet stellen m.b.t. het krijgen van kinderen. Ook als jullie het snappen of begrijpen weten jullie niet wat wij doormaken. Jullie hebben lol bij het zwanger proberen te worden en liggen heerlijk erna tegen elkaar aan, terwijl ik zit te kijken hoe mijn partner weer een injectie in haar buik zet. Jullie kijken elkaar lief aan en geven elkaar een knuffel, ik troost mijn vriendin na een hsg onderzoek omdat zij het gevoel heeft dat zij daar beneden in de fik staat en uit elkaar getrokken wordt. Jullie denken na een bepaalde periode zonder menstruatie ”Zou het dan toch zo zijn?” Wij zitten in meestal 2 wachtweken die slopend zijn voor je lichaam en hoofd.

Dus toon geen begrip want die heb je pas als je weet wat wij doormaken. Toon geen medeleven want die helpen ons niet. Maar wees eens uit respect en liefde belangstellend en stel wat vragen, zodat je uiteindelijk een soort van idee hebt over wat wij meemaken.

 

Geschreven door Stefan (31) samenwonend met Aleida (27), standaardsperma-onderzoek en Aleida een HCG, 10 x IUI, Aleida werkt in de horeca en Stefan is deskundig asbestverwijderaar.

 

Sharing is caring!