Gisteren plaatsten wij een artikel op facebook over het oprollen van een bende die zich schuldig maakt aan de verkoop van baby’s en eicellen. Misselijkmakende mensenhandel waar streng tegenop getreden moet worden.

Het eerste wat ik deed na het plaatsen van dit artikel was contact opnemen met Anneke Janssen. Anneke Janssen is medeoprichter van FertiTravel, een adviesbureau voor wensouders die op zoek zijn naar informatie over behandelingen in het buitenland.

Ik stuurde haar het artikel en ze reageerde meteen dat ze heel haar netwerk heeft ingeschakeld om erachter te komen wie zich schuldig maken aan deze feiten. Ze vertelde mij dat ze Griekenland nog niet bezocht hadden, wel een uitnodiging hebben ontvangen en dat de communicatie moeizaam verloopt. Fertitravel werkt niet met klinieken en raadden hun clienten klinieken die ze zelf niet bezocht hebben dan ook niet aan.

In afwachting op de vraag welke klinieken betrokken zijn raad ik iedereen dan ook aan niet op eigen houtje of op aanraden van influencers onder ons in behandeling te gaan bij buitenlandse klinieken zonder een check te hebben gedaan bij FertiTravel. Misschien is FertiTravel wel het aangewezen bureau om een keurmerk uit te delen zodat we zeker weten dat we niet eindigen als ouders van illegaal verkregen kinderen. Je droom mag niet veranderen in een nachtmerrie die mensenhandel heet.

Wil jij weten of jou kliniek ok is? Of heb je andere vragen over waar je terecht kunt voor je kinderwens? Neem contact op met FertiTravel, Anneke zit klaar om je te woord te staan. Telefoon: 0621624850

Succes!

Melany

http://fertitravel.nl/onze-service/

Sharing is caring!