De mislukte icsi poging voelt echt weken, bijna maanden geleden. Terwijl ik pas op dag 12 van mijn cyclus zit. Er is zoveel gebeurd. Zoveel zorgen om andere, spannende dingen, nieuwe kansen. Zoveel dingen waar ik over kan en wil schrijven, maar niet kan publiceren. Eigenlijk was ook wel prettig, al is prettig niet het juiste woord. We waren gewoon bezig met ons leven, met andermans leven. We waren bezig ons leven van “on hold” af te halen.

Maar vandaag hadden we weer een afspraak! Toch ook wel weer spannend, omdat ik me lichamelijk echt super goed voel. Ben lekker aan het afvallen (echt mij niet gezien dat ik door hormonen aan kom! En de oplossing is simpel, water drinken! En veel.. Voor elke maaltijd een halve liter. En gewoon opletten met wat ik eet, geen suiker, normale/kleine porties, wat minder koolhydraten!) en heb ook wel weer zin in een terug plaatsing.

In de auto vonden we het toch wel spannend, wat als… gelukkig zijn we redelijk goed geworden, in het “wat als” negeren. Afwachten en kijken wat er gebeurd.

De echo was goed, al was het ei een beetje wazig en raar van vorm. Maar als het maandag gewoon goed gegroeid is, mogen we een terug plaatsing! Hoera!! Nog even spannend dus, maar de verwachting is goed. En als het niet kan.. Dan niet. Dan gaan we op vakantie en lekker wijn proeven op de Azoren, en zien we in oktober wel weer hoe en wat.

Maar we gaan wel verder, met leven. Niet meer alles “on hold” zetten, de afgelopen weken hebben we een bewustwording doorgemaakt. Niet de kinderwens moet op nummer 1 in ons leven, nee wij zelf moeten op nummer 1 in ons leven. (okay, af en toe komen andere even op nummer 1, zoals nu, maar wij staan boven onze kinderwens.)

Dus kies ik voor mezelf. Niet meer voor de veiligheid en zekerheid, want “hé wij hebben een kinderwens, en wat als”. Maar kies ik voor mijn geluk, mijn gevoel, de dingen waar ik juist fijne en goeie energie van krijg. Want “hé, wij hebben een kinderwens, maar die staat ons geluk niet (meer) in de weg!”

En nu.. Ga ik naar de kapper. Even wat anders. Even mezelf pimpen. Want ben stiekem best wel trots op mezelf!

https://pandavliegen.wordpress.com/

Sharing is caring!