Vandaag had ik een afspraak staan bij dokter Mackens om 11u45, deze was al gemaakt na de terugplaatsing geweest. Of wel om dossier af te sluiten moest het positief zijn geweest, maar het was dus voor ons om een nieuw schema op te stellen voor ons cryo’tje .

Rond 11u40 riep ze mijn naam af en ik mocht volgen naar haar bureau… Ze vroeg me in de gang ook al of het ging met me na de mislukte poging, waarop ik zei dat alles in orde was. Natuurlijk ging het veel beter geweest zijn mocht ik mijn dossier af sluiten, maar kom we gaan niet melig doen dacht ik dan bij mezelf.

Eerst kreeg ik te horen dat ze het niet verstond, het zag er allemaal veel belovend uit, ook mijn bloedwaarden waren ok, mooie embryo’s enz. Dan wist ze te zeggen dat ze bij de volgende terugplaatsing in eigen cyclus met de transfer (terugplaatsing) laser Assisted Hatching zouden gaan toepassen op de cryo. Dit wil eigenlijk zeggen een gaatje maken met de laser om zo het schelpje waar de embryo in zit wat te openen. Zo is het werk al grotendeels gedaan en kan die veel makkelijk gaan innestelen.

Ook vertelde ik haar dat ik 3 dagen na de terugplaatsing last had van mijn baarmoeder, heel veel pijn en stelde ze voor om tijdens de terugplaatsing mij een infuus te geven met een bepaalde medicatie (de naam is mij ontsnapt). Dit middel zou mijn baarmoeder rustig houden de komende dagen na de transfer. Ook kaartte ik nog eens aan voor mijn Medrol (wat ik in Brugge wel kreeg ) en die dr. Mackens niet wou geven …. Opeens wat dit ook geen probleem meer … er zijn geen studies van maar als jij je daar beter gaat door voelen neem die dan maar (te starten 2 dagen voor transfer) . Super! OOO, wat was ik tevreden met dit gesprek, alleen maar positief nieuws gekregen deze keer 🙂

……………………………………………………………………………………………………………………………..

Geschreven door Sarah, lees hier verder

Sharing is caring!