Op mijn verjaardag eet ik taart, maar de rest van het jaar dus niet of zelden. In januari ben ik zelfs weer begonnen met regelmatig vasten in combinatie met n koolhydratenarm dieet volgens het Paleoprincipe en mag melden dat ik nog maar 1 kilo verwijderd ben van mijn doel. Mijn doel is hetzelfde gewicht hebben als toen het eerste wonder, onze zoon Melle, zich na 17 jaar aanmeldde. Nu heb ik ook nog Utrogestan gekregen (middel om je baarmoederslijmvlies klaar te maken voor innesteling) ter ondersteuning van een aantal lieve meiden die nog wat over hadden. Toen ik vroeg of iemand er nog wat over had, trok iedereen de registers open en hielp mij. Fantastisch! Ik hoop dat wij beloond worden met een blijvende zwangerschap en zal op mijn gezondheid, qua voeding en andere zaken blijven letten ook als het lukt. Maar ook als het niet lukt.

Ik wil mijn hormonen niet de kans geven zich achterlijk te gaan gedragen. Die pesten mij namelijk al jaren en ik ga ze daar niet bij helpen! Nou zou ik willen dat degene die ons burgers moeten beschermen dat ook deden. Hebben jullie het bericht in de Volkskrant al gelezen? Ik zal een stukje citeren…

 

“Europarlementariër Bas Eickhout (GroenLinks); “De gevolgen van hormoonverstorende stoffen, zoals kanker, vruchtbaarheidsproblemen en obesitas, treden vaak tientallen jaren later op. Daarnaast kun je niet zomaar allerlei testen op mensen los laten. Dit is een zwarte dag voor de volksgezondheid.”

Daar word ik boos van! Deze troep zit in ons eten, in dingen die wij dagelijks gebruiken en ik voel mij slachtoffer daarvan want ik ben verminderd vruchtbaar en ik kan mij niet veroorloven dat dit mijn kansen nog eens verkleind worden omdat bedrijven anders financieel verlies lijden. Sinds wanneer is mijn gezondheid van ondergeschikt belang?! Ik voel mij echt met de rug tegen de muur gezet want het kost klauwen met geld om biologisch te eten en een lotion, nagellak of shampoo gemaakt van natuurlijke producten is ook echt onbetaalbaar voor Jan Modaal.

Ik heb eerder een blog geschreven met feitjes waar weinig mensen zich niet bewust van zijn, misschien handig om die te lezen. Die vermijden wij thuis ook. Ons eerste wonder heeft nog nooit een hapje van e-nummers gehad en ik kan je één ding vertellen, hij is, op een verkoudheid na, nog nooit ziek geweest. Bijna 2,5 jaar is hij nu.

Wees wijs mensen, zorg goed voor jezelf en vergroot je kansen en de gezondheid van het wonder dat nog in je moet groeien,

 

Liefs,

Melany

 

Sharing is caring!