Als ontbijt ontbijtgranen, bij de lunch een boterham met ham, in de avond een kant- en klare maaltijd met een colaatje en je bent er al! Nee, het is niet gezond, Maar wat is ongezond en hoe ongezond is het eigenlijk? En wat is dan wel gezond? De meningen hierover zijn verdeeld maar laten we dan uitgaan van feiten.
Algemene gezondheid.
Uit 2 grote Europese bevolkingsonderzoeken is namelijk gebleken dat voor elke extra portie sterk bewerkte voedingsmiddelen het overlijdensrisico met 18 procent toe neemt (3 x raden wat het met je gewicht en je voortplantingssysteem doet). Tot de sterk bewerkte voedingsmiddelen horen onder meer frisdrank, snacks, fastfood, kant-en-klare maaltijden, ontbijtgranen, snoep, koek, gebak en bewerkt vlees (samengeperst vlees zoals worst, frikadellen maar ook veel broodbeleg). Deze producten bevatten over het algemeen veel toegevoegd suiker, vet, zout en additieven en weinig vitamines en vezels.
Zet het maar eens op een rijtje wat je op een dag eet.
Sterk bewerkte voedingsmiddelen leveren naar schatting 25 tot 60 procent van de dagelijkse energie in veel landen. Het produceren van al deze producten is dus ook zeer slecht voor flora en fauna! https://www.nieuwsvoordietisten.nl/sterk-bewerkte-voeding-gaat-gepaard-met-meer-hart-en-vaatziekten-en-sterfte/

Vruchtbaarheid
In het boek “De eerste 1000 dagen” wordt precies uiteengezet welk een invloed ongezond leven en eten heeft. De minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, Hugo de Jonge, gaf commentaar op dit boek en wel de volgende;
“De eerste 1000 dagen is een ontzettend interessant, maar ook mooi geschreven boek, waarin de schrijver, Tessa Roseboom, is hoogleraar Vroege Ontwikkeling en Gezondheid aan de Universiteit van Amsterdam, beschrijft wat er in de eerste duizend dagen van nieuw leven allemaal gebeurt, wordt gevormd, wordt aangelegd. En dus ook wat er allemaal fout kan gaan. Als toekomstige ouders tijdens de zwangerschap bijvoorbeeld continu in stress leven of ongezond zijn, te zwaar of juist te licht, als ze roken of drinken, als ze te maken hebben met huiselijk geweld, dan weten we gewoon dat dit letterlijk en figuurlijk onder de huid kruipt van de kinderen. Deze kinderen hebben niet de beste kans op een kansrijke start. En toch leest dit boek niet als een opgeheven vinger, maar vooral als een hoopvol boek. Een aanmoediging om aan de slag te gaan. Ook kinderen die niet met de beste kaarten geboren zijn, kunnen daar met veel liefde, aandacht, zorg en de juiste aanpak bovenop komen. En voor kinderen die nog geboren moeten worden kunnen we nog 1000 dingen doen om hen een kansrijke start te bieden. Tessa’s boek helpt ons om in gesprek met verloskundigen, kraamzorg, jeugdgezondheidszorg, gemeenten, verzekeraars en alle anderen die met ons mee willen denken te komen tot een goede aanpak voor een kansrijke start.https://www.tijdstroom.nl/product/100-8_De-eerste-1000-dagen
Wij hopen dat dit boek serieus genomen wordt door medici en gelezen wordt door lotgenoten want het is zeker niet bedoeld voor alleen professionals. Het zou heel mooi zijn als onze regering beseft dat wanneer zwanger worden niet lukt of wanneer er steeds problemen zijn tijdens de zwangerschap er hulp nodig is van lifestyle coaches en voedingsdeskundigen. Dat mag best in de basisverzekering opgenomen worden want het is een goede investering in het welzijn van onze kinderen. Het kan bovendien niet anders dan dat de hoge kosten van vruchtbaarheidsbehandelingen zullen afnemen, dit laten de hoge slagingspercentages in dit boek zien. Een gezond mens doet per definitie minder beroep op een dokter, toch?
Kinderwens
Wanneer je eenmaal vruchtbaarheidsproblemen hebt (daar schrijven wij over bij Kinderwensbloggers) sta je dus al 1-0 achter. Dan is het zeker zaak aandacht te besteden aan je gezondheid om zo je kansen te vergroten op een zwangerschap met als kers op de taart een gezond kind want daar doen we het voor. Op onze site vind je veel informatie over wat je kan doen en je vindt onder het kopje sponsors een aantal therapeuten, die zich bezighouden met het verbeteren van de algemene gezondheid in relatie tot vruchtbaarheid. Op hen zou je ook een beroep kunnen doen. Verder zijn er diverse facebookgroepen zoals Vrouw, Vruchtbaarheid, Voortplanting en Zwangerschap waar vrouwen praten met elkaar over wat zij doen om deze kansen te vergroten. Uiteraard mag je ons ook mailen hierover. Onder dit blog vele links naar informatie die jou wellicht nog niet bereikt hebben.
Wij hopen met dit blog jou een beetje dichterbij je allergrootste wens te brengen, we hopen dat je gaat inzien dat je door te investeren in jezelf veel winst kunt behalen en wensen je daarbij alle kracht toe bij het zwanger worden!
Je bent niet alleen en je staat er ook niet alleen voor!
Liefs,
Melany
Meer lezen over wat effect heeft en wat je kan doen? Lees deze blogs en artikelen. Er staan meer dan 1000 blogs en artikelen op onze site, er is meer… Voor nu een kleine selectie.
Acupunctuur
Ademen
Afvallen
Anticonceptie
Baarmoederslijmvlies
Bijnieren (en schildklier)
Cafeïne
Darmen
Dioxine en vruchtbaarheid
Eiwitten
E-nummers
Junkfood en andere zaken
Koude baarmoeder
Koolhydraten
Magnesium
Mannen
Medicatie en vitaminetekort
Melatonine (rust en slapen)
Menstruatie
Mineralen en vitaminen
Vitamine B en ongewenste kinderloosheid
Miskramen
Massage (fertiliteit)
Mentaal (voorbereiding en verwerking)
Onkruid
Osteopathie
Pesticides
Poollichamen
Roken (velen zullen zich afvragen of dit niet vanzelfsprekend is….. tsja….)
Serrapetase
Superfood
Voeding en vruchtbaarheid
Yoga (fertiliteit)
Geef een reactie