Lieve vrouwen, lieve lotgenoten,

Met mij gaat het nu heel goed want er is de laatste tijd veel veranderd. Na 16 jaar en 15 keer een miskraam te hebben gehad heeft God een groot wonder voor mij verricht. 15 keer heb ik een buitenbaarmoederlijke zwangerschap moeten meemaken die veroorzaakt werd door ondoorgankelijke eileiders. In 2009 ben ik daardoor één eileider kwijtgeraakt en is er eentje overgebleven. In 2014 heb ik een kijkoperatie ondergaan waaruit bleek dat de overgebleven eileider zeer beschadigd en dichtgeslibd was. Zodanig dat ze deze niet konden herstellen.

De diagnose was dat het voor mij niet meer mogelijk was op een normale manier zwanger te worden. Dus ben ik in 2015 gestart met ivf. Ik heb 2 keer een terugplaatsing gehad en ook al waren de embryo’s heel mooi toch, raakte ik daarvan niet zwanger.

Dit jaar, deze maand zou ik gaan voor nog een cryo-tp maar dat hoeft gelukkig niet want ik ben zwanger. De artsen hebben er geen verklaring voor. Ze begrijpen niet hoe de embryo in mijn baarmoeder terecht is gekomen, in principe is het transportkanaal volgens hen volledig defect. Ze kunnen het dus niet geloven. 3 dokters hebben mij onderzocht. Ze noemen het nu een risicozwangerschap en moet ik wekelijks op controle, om te zien of alles goed gaat.

Tot nu toe gaat alles goed, de foetus doet het heel goed. Ik ben nu 10 weken zwanger. God heeft mij gezegend met een groot wonder. Via deze blog wil ik andere vrouwen zeggen de moed niet te verliezen. Blijf erin geloven, praat met God. Ik weet het is moeilijk voor sommige die niet geloven maar hij bestaat echt wel. Als je in hem gelooft komt het goed, dokters kunnen van alles en nog wat zeggen maar wonderen bestaan nog steeds, daar ben ik een voorbeeld van. Ik wens alle vrouwen het beste toe. Blijf erin geloven!

Geschreven door Larissa

Sharing is caring!