Acupunctuur? Dat is toch om af te vallen en te stoppen met roken? 20 jaar geleden was dit zo’n beetje de standaard reactie als ik vertelde over mijn (toen nog toekomstige) beroep. Inmiddels is dat gelukkig anders, de meeste mensen weten wel dat acupunctuur voor veel meer ingezet kan worden. Het wordt steeds bekender dat acupunctuur goed toepasbaar is bij menstruatieklachten en vruchtbaarheidsproblemen, maar nog niet iedereen is daarvan op de hoogte. Tegenwoordig is voor 1 op de 6 stellen zwanger worden niet vanzelfsprekend. Omdat acupunctuur een positief effect heeft op de vruchtbaarheid, is het de hoogste tijd om daar meer informatie over te geven.

Mijn naam is Ilse Huijben en ik ben werkzaam in mijn praktijk Goed Gevoel – Acupunctuur voor vrouwen in Oosterhout. Na mijn puberteit kreeg ik te horen dat kinderen krijgen lastig zou worden. Door mijn studie Chinese Geneeskunde realiseerde ik dat ik zelf invloed kon uitoefenen op mijn gezondheid in het algemeen en mijn hormoonhuishouding in het bijzonder. Ik heb jaren geleden mijn levensstijl en voedingspatroon aangepast. Mijn cyclus herstelde en mijn kinderwens is zonder medisch ingrijpen vervuld.

In mijn praktijk kwamen steeds meer vrouwen met een kinderwens. Door de acupunctuurbehandelingen en het aanpassen van hun voedingspatroon lukte het toch om zwanger te worden of blijven (bijna 70%). Sommigen in een medisch traject, anderen op een natuurlijke manier. Meerderen werden zelfs op natuurlijke wijze zwanger nadat ze het medisch traject zonder positief resultaat hadden afgesloten. Na uitleg over de Chinese Geneeskunde is het voor de meesten makkelijk om hun eetpatroon aan te passen. Geen ingewikkelde recepten, maar juist door kleine aanpassingen merkten de vrouwen dat ze zich lekkerder begonnen te voelen en dat hun cyclus en menstruatie verbeterde. Dat zette me aan het denken; als het zo makkelijk is, dan moeten veel meer vrouwen toegang krijgen tot deze informatie!

Wil jij dat ook? Met behulp van 3 stappen kun je je voeding gaan aanpassen. Om je op weg te helpen, geef ik je, na het invullen van een vragenlijst op de site. Heb je vragen, wil je meer leren over het aanpassen van je voeding of heb je interesse in aanvullende acupunctuurbehandelingen, neem dan contact met me op!

 

Geschreven door Ilse Huijben, acupuncturist van Praktijk Goed Gevoel

visitekaartje-vk

editorial

Sharing is caring!