De afgelopen 9 maanden heb ik al van alles geprobeerd om mijn vruchtbaarheid te boosten. Microkinesitherapie, bioresonantie, meditatie, vruchtbaarheidszelfmassage, yoga, acupunctuur, kruiden en voedingssupplementen, Bachbloesems, … oh ja, en natuurlijk hormoonbehandelingen. En daar kan ik binnenkort nog osteopathie aan toevoegen. Binnen een tweetal weekjes heb ik mijn eerste afspraak (Thanks voor de tip Amintah!).

Onlangs stootte ik op een artikel dat de vele gezondheidsvoordelen van zelfgemaakte kippenbouillon (o.b.v. de beenderen) oplijstte, o.a.:
•herstelling van de geïrriteerde darmwand, daardoor vermindering van voedingsallergieën en -intoleranties en dus verbetering van de spijsvertering en opname van voedingsstoffen
•gewrichtsondersteunende werking
•verminderen van cellulitis (Ook steeds welkom 🙂 )
•versterking van het immuunsysteem
•mooie huid

Na wat opzoekwerk op internet bleken verschillende bronnen deze voordelen te bevestigen en wordt de link met vruchtbaarheid gelegd. Vele fertility specialists raden vrouwen met vruchtbaarheidsissues aan om dagelijks homemade “bone broth” te drinken. Tijdens het sudderen geven de beenderen en ligamenten hun helende stofjes vrij: collageen (en afbraakproduct gelatine), proline, glycine en glutamine. Bovendien bevat zelfgemaakte bouillon vele mineralen en elektrolyten in een makkelijk opneembare vorm: calcium (uiteraard), magnesium, fosfor, zwavel etc.. Belangrijk daarbij is wel dat je bio- en grasgevoederde kipjes selecteert voor je bouillon. Nu zo’n anderhalve maand geleden brouwde ik mijn eigen extract van kippenvel en – beenderen. En sindsdien staat er regelmatig een grote kookpot te sudderen.

Manlief vindt het allemaal goed, onder het motto “Baadt het niet,dan schaadt het niet”. En hij is best blij met mijn nieuwe kippenmanie. We eten nu vaak een lekker zelfgevulde braadkipje vooraleer haar karkas te recycleren in zelfgemaakte bouillon. Maar mijn allerlaatste experiment kan toch op weinig bijval van hem rekenen. Ik geef toe dat het wel het gekste is dat ik tot nu toe geprobeerd heb. Stilletjesaan maar zeker begin ik echt wel mijn common sense te verliezen en zou ik alles proberen om toch maar eens een positieve test in handen te krijgen, mijn buik boller te zien worden, stampende voetjes te voelen en uiteindelijk ons kindje te kunnen vasthouden, zien opgroeien, …

Ook al ben ik er zelf sceptisch tegenover… Het kost voor de verandering eens geen euro en vraagt geen bijkomende inspanning. Dus wat heb ik te verliezen? Waar heb ik het over? Wel… LUNACEPTION! Wat?!? Het balanceren van hormonen door het spelen met het licht in de slaapkamer. Onze hormoonproductie speelt zich hoofdzakelijk ‘s nachts af en wordt beïnvloed door het licht in de kamer. Voor het uitvinden van elektriciteit was de cyclus van vrouwen vaak afgestemd op de maan, waarbij het volle maanlicht hun lichamen aanzette tot ovuleren (en hun menstruatie samenviel met de nieuwe maan). De aanhangers van Lunaception schrijven dan ook volgende effecten toe aan de praktijk: het oplossen van anovulatie, een verhoogde productie van vruchtbaar slijm, het reguleren van te hoge FSH-niveaus, verlengde luteale fase door een hogere progesteronproductie, …

Hoe werkt Lunaception? Simpel:
•Op cyclusdag 1: begin te slapen in een compleet donkere kamer. Blokkeer binnenkomend straatlicht, dek alarmklokken af, … Of slaap met een slaapmasker op (gemakkelijkheidshalve doe ik het zo).
•Op cyclusdag 14: introduceer een beetje licht in de slaapkamer, qua intensiteit vergelijkbaar met het volle maanlicht en slaap met dat licht gedurende de volgende 3 dagen.
•Op cyclusdag 17: maak je slaapkamer opnieuw volledig lichtvrij (of zet dat sexy maskertje terug op!)

Clomid cyclus 3, ondersteund door Lunaception. Mijn zus grapte er over: “Zie maar dat je geen weerwolfje verwekt!” 😀

Liefs,
Elle

Sharing is caring!