Werken aan ruimte is gestart vanuit een verlangen. Dit verlangen is onze missie geworden. Kort gezegd is die missie om het bestaande taboe op ongewilde kinderloosheid in Christelijke kerken en gemeenten te doorbreken door het bespreekbaar te maken.

Wij zijn Henk en Alice van de Werken, we zijn in 2004 getrouwd en zouden graag kinderen gehad hebben. Dat dit niet gebeurd is, heeft ons verdriet, maar ook onbegrip en pijn gegeven en van tijd tot tijd is het er nog. Bewust hebben wij er samen voor gekozen om niet te kiezen voor een medisch traject. We hebben adoptie uitgebreid onderzocht en besloten dat dit voor ons geen goede keuze zou zijn. Na een periode waarin we pleegouders zijn geweest, hebben we dit ook afgesloten en besloten we om ons in te gaan zetten voor onze hierboven beschreven missie.

Zelf hebben we het vaak lastig gevonden om met onze omgeving te delen wat ons bezig houdt, we merkten dat onze omgeving het ook lastig vindt om hierover met ons te spreken. Wij zouden graag zien dat hier meer openheid voor is. Uit een enquête die wij hebben gehouden is gebleken dat ook binnen kerken de ervaren aandacht laag wordt gewaardeerd en dat weinig mensen binnen hun kerkelijke gemeente hun verdriet delen.

Wij hebben momenteel een drietal punten waar we ons op willen richten:

  1. We willen onze ervaring inzetten om anderen die in ‘hetzelfde schuitje zitten’ (of in een vergelijkbaar schuitje) te helpen om verder te kunnen. Via coaching lopen wij een stukje met je mee en kun je op zoek gaan naar wat jij nodig hebt om weer in balans te komen of te blijven. Onderzoeken kunnen een zware wissel trekken op je lichaam, je geest en je relatie. De keuzes die van je gevraagd worden vragen veel van je. Je omgeving begrijpt je niet en vindt misschien wel dat je ‘het nu maar eens af moet sluiten’. Dit kunnen allemaal redenen zijn om jezelf onverdeelde aandacht voor jezelf of jullie samen te gunnen. We luisteren graag naar je verhaal! Het is ook mogelijk om gewoon eens van je af te praten, je zult zien hoe dat op kan luchten. Neem gerust contact met ons op via www.werkenaanruimte.nl/contact
  2. We zijn beschikbaar om onder andere in kerkelijke gemeenten spreekbeurten en workshops te houden over wat kinderloosheid met je kan doen. We proberen hiermee over te brengen wat de impact is van een leven in onzekerheid over de vervulling van je kinderwens of een leven zonder kinderen in een omgeving waar vaak heel veel aandacht uitgaat naar gezinnen met kinderen. Daarnaast willen we zoeken naar mogelijkheden die helpend kunnen zijn voor een opener contact met de omgeving. We willen ook een cursus op gaan zetten die we door het land heen op verschillende plaatsen willen laten plaatsvinden.
  3. Contact met ‘lotgenoten’ geeft vaak veel herkenning en kan ervoor zorgen dat je meer begrepen voelt. Van tijd tot tijd organiseren wij activiteiten in kleine groepjes, waarvoor je je in kunt schrijven. Door ons te volgen via onze website  , Facebook  of Twitter blijf je op de hoogte van onze activiteiten.

Warme groeten,
Henk & Alice

 

Meer lezen over Werken aan Ruimte?

Reformatorisch Dagblad
Groot Nieuws Radio
Nederlands Dagblad
Evangelische omroep

Sharing is caring!