Mijn naam is Miri 29 jaar en ik ben verloofd met Raymond. Onze kinderwens bestaat al 6 jaar. Helaas bleek het verwezenlijken van onze kinderwens tot onze verbazing niet zo makkelijk te gaan.  Door een oproep van het ziekenhuis zelf zijn wij al snel in een medische molen geraakt omdat ik het Syndroom van Sjögren heb.

Mijn artsen vonden het verstandig om alles te checken aangezien ik in het verleden een tijdelijke verlamming aan beide benen heb gehad en ook vinden zij het belangrijk dat ik bij een evtuele zwangerschap onder controle blijf. Nu werd er vanaf het begin af aan groen licht gegeven en gezegd dat het bij ons appeltje eitje zou moeten zijn…. Mijn verloofde had namelijk “stierenballen” en ik elke maand keurig een eisprong en soms zelfs met meerdere eitjes zelfs.

Inmiddels zijn wij wat jaren verder en na een hoop vreemde situaties zijn we overgestapt naar Nijgeertgen om een icsi traject in te gaan. Vanaf de allereerste keer ook daar steeds voorvallen waar ze zich geen raad mee weten. Bij iedere terugplaatsting ben ik zwanger geraakt en ik heb ik in 1 jaar tijd 5 miskramen gehad.  1 van de miskramen bleek een Siamese tweeling bleek te zijn van 10 weken.  Met 6 weken deden wij een echo en leek alles nog normaal te zijn.. Afgelopen februari heb ik de laatste punctie gekregen en vanaf die tijd is het 1 drama met mijn cyclussen en helaas vanaf die tijd ook geen terugplaatsing meer mogelijk 😢

Tot onze grote verbazing heb ik in mei estradiol moeten slikken en provera en toen bleek ik ineens ondanks alle medicatie spontaan zwanger te zijn geworden! Volgens de artsen zou dit niet mogelijk zijn…. Maar ook dat was te mooi om waar te zijn helaas en is het toch weer mis gegaan met 7 weken.. Na dit alles lijkt het alsof we nu ineens echt serieus genomen worden en wordt er toegegeven dat er toch meer aan de hand lijkt te zijn.

Onze artsen vermoeden dat het nu toch met Sjögren te maken kan hebben maar omdat er niets bekend is over deze ziekte en vruchtbaarheid of voortplanting kunnen ze dit niet met zekerheid zeggen. We moeten weer naar een ander ziekenhuis en zijn doorgestuurd naar het Erasmus MC in Rotterdam bij dokter Dolhain..

Dit is allemaal nieuw voor ons en willen wij bij deze een oproep doen of er meer mensen bekend zijn met deze ziekte in combinatie met het hebben van een kinderwens of miskramen. Zijn er mensen die naar het Erasmus zijn doorverwezen met dezelfde reden?  Ik hoop op wat meer ervaring van mensen in soort gelijke situaties en natuurlijk het liefst nog met een positief einde want dat betekent hoop voor ons.

We gunnen iedereen een kindje en onszelf natuurlijk ook!

Liefs,

Miri & Raymond


 

Heb jij een auto-immuunziekte en wil je zwanger worden? Klik op de afbeelding en meld je aan bij de facebookgroep “Auto-immuunziekte en vruchtbaarheid”.

Sharing is caring!