Voordat ik begon met doneren, moest ik eerst in gesprek gaan met een psycholoog. Ik kon duidelijk uitleggen waarom ik deze keuze ging maken. Ik was ook niet bang dat dit gesprek alles in de weg zou gaan staan. Ik wilde dit doen, hoe dan ook. Daarom was ik ook niet verbaasd toen ik een telefoontje kreeg: Ik mocht starten!

Het volgende gesprek was samen met de arts en mijn wensmama. De arts gaf aan dat ik en mijn wensmoeder samen aan de pil zouden gaan. Nadat ik de laatste pil had geslikt moest ik wachten op mijn ontrekkingsbloeding. Op de dag van deze bloeding moest ik gaan spuiten met 100 eenheden Gonal F. Dit moest ik elke dag op hetzelfde tijdstip spuiten. Dit doe je door een huidplooi rondom je navel en dan spuit je het erin. De normale hoeveelheid Gonal F is 150 eenheden. Ik kreeg minder doordat ik al genoeg eicellen aan het aanmaken was. Wanneer je te veel Gonal F spuit kan je overgestimuleerd worden. En dan is er een hele ronde voor niets geweest.

Eigenlijk was ik hier wel trots op. Wauw, dacht ik. Ik kan mijn wensouders echt de beste kans geven die er is. Ook best cool! Trots dat ik hun kan helpen, dat geeft echt een goed gevoel.

Toen ik de laatste pil had genomen dacht ik, nu kan het gaan beginnen! Natuurlijk ben ik meteen gaan googlen wanneer ik ongeveer mijn bloeding kan verwachten. Stipt na drie dagen werd ik ongesteld. Wauw! Het kan gaan beginnen!

Mijn wensmoeder had ik meteen gebeld. ,,Is het goed als ik vanavond langskom?’’ vroeg ik aan haar. ,,Dan kunnen we samen spuiten.’’ Want dit vond ik eigenlijk wel heel spannend, want straks doe ik het verkeerd? Gelukkig vond mijn wensmama dit geen probleem en had zij ook iemand ingeschakeld die hier verstand van had.

Daar stonden we dan, met z’n drieën. Zodra we de juiste dosering hadden ging de spuit erin. Oh, dat viel gelukkig mee! Ik had al de hele dag last van hoofdpijn en dat werd erger. Ik hoopte dat dat niet kwam door de hormonen. Op tijd naar bed dus.
De volgende dag had ik gelukkig geen hoofdpijn. Vrijdag had ik weer een afspraak bij de kliniek. Tot die tijd moet ik elke avond Gonal F spuiten. Vrijdag gaan ze het verder uitleggen!

Het vervolg lees je in mijn volgende blog!

Charlotte
24, 2 kinderen, getrouwd, eiceldonatrice

Sharing is caring!