Februari 2016 – Weer aan de Clomid en volle vaart vooruit…

Ons avontuur is nu in het heden aangekomen. Dit bericht gaat over de afgelopen 1,5 week. Vanaf vandaag zal ik elke week op zaterdag een bericht posten over hoe het allemaal gaat. Dan blijven jullie goed op de hoogte!

Een dag of 10 geleden zijn hier in huis wat kluswerkzaamheden begonnen en deze zijn nu bijna klaar. Maar wat mij zo op viel (en waar anderen vooral last van hadden) dat ik door de hormonen echt behoorlijk uit de bocht kan vliegen. Voorbeeldje: er is een nieuwe toiletpot geïnstalleerd en toen ik ’s avonds thuis kwam, was het zo niet hoe ik het mij had voorgesteld. Ik heb mijzelf die avond in slaap gehuild om een toiletpot :). De volgende dag was dat nog niet beter en kon ik eigenlijk wel weer huilen over dat ding. Dit alles uitgelegd aan de werkmannen en gelukkig is het nu naar mijn zin, maar zonder hormonen had ik echt niet zo gereageerd.

Zoals gepland op dag 3 van mijn cyclus (vorige week zaterdag) begonnen met de Clomid. Toch van te voren nog even een zwangerschapstest gedaan, omdat mijn ongesteldheid al weer heel snel minder was. Maar deze test was negatief, dus hup Clomid erin. Ongeveer meteen weer last van supervermoeidheid, maar ja dat weten we nu zo ondertussen wel. Afgelopen maandag aan het einde van de dag kreeg ik last van koortsstuipen. Echt niet fijn! Ik heb gehuild van de pijn in mijn lijf, alsof mijn botten bevroren waren. Ook kreeg ik last van buikpijn en misselijkheid. Dinsdag stond ik nog op met koorts, maar in de loop van de dag was deze weg en voelde ik mij echt weer beter. Gelukkig! Woensdag weer gewoon aan de slag. Toen viel mij op dat de misselijkheid er eigenlijk nog steeds was. Het zal toch niet alsnog! Ik weet nu echt niet meer waar ik het aan moet toeschrijven. Zit het tussen mijn oren? Is het van de Clomid? Is het een restje van de koortsstuipen? Of zal ik tóch zwanger zijn? Vier opties en geen idee welke het zal zijn…

Vrijdagochtend naar het ziekenhuis voor de eerste eierenecho op dag 9. Mijn misselijkheid besproken en ze ging eerst specifiek kijken of mijn baarmoederslijmvlies eruit ziet zoals dat er voor de eisprong uit moet zien of als daarna en of ze een vruchtzakje kon vinden. Geen vruchtzakje en baarmoederslijmvlies als voor de eisprong. Daar komt de misselijkheid dus niet vandaan. Dan zal het wel vanzelf overgaan… Toen kwam het eieren zoeken. Er zijn in totaal vier eieren gesignaleerd met al één grote van 16 mm. Omdat mijn eieren zich de vorige ronde zo maf hebben gedragen, is er voor vandaag nog een extra echo ingepland en staat in principe de inseminatie op maandag.

Eerst maar even afwachten wat de echo oplevert…

Liefs,

Maaike

Sharing is caring!