Dit zijn Bo & Stef. Bo is programmamaakster en maakt een programma over dertigers met een kinderwens. Het programma kent 4 afleveringen, één aflevering gaat over wanneer het niet lukt en hierover had ik een 2 uur durend telefoongesprek met Rishu Veldhuis, die verantwoordelijk is voor de regie en research.

Ik heb zo goed als mogelijk proberen uit te leggen waar je mee te maken krijgt. Niet alleen het klinische gedeelte maar vooral ook alle factoren er om heen, maatschappelijke en (psycho)sociale aspecten; werk, vrienden, familie. Zaken die een grote rol spelen en die bepalend zijn bij het verwerken van hetgeen je overkomt, want zoals iedere lotgenoot je kan vertellen: “Loslaten is een illusie, je leert er mee omgaan”.

Het was een heel prettig gesprek en ik ben blij dat Rishu aan het eind van ons gesprek zei dat ze een andere kijk had op vruchtbaarheidsproblemen dan voor ons gesprek, andere inzichten om precies te zijn. We vroegen ons ook af of het wel een echte keuze is, je kinderwens vervullen. De maatschappij heeft daar een idee over en geeft er een invulling aan, maar wat doen wij daarmee en in hoeverre beïnvloed het je “keuze” en is het daardoor wel een keuze?

Ik ben erg benieuwd naar de mening van de dertigers die gaan meewerken, naar de bevindingen van Bo & Stef en hoe zij gaan ontdekken wat zij zelf “willen” maar ook hoe en of zij het verwezenlijken van hun wens denken te gaan invullen. Gaan zij vooraf al de grenzen bepalen (we have been there 😉 Kortom ik kan niet wachten op het eindresultaat van dit programma die gepland staat voor……………………………….

Verzoek

Op dit moment is Rishu nog op zoek naar dertigers met een kinderwens die al meerdere pogingen hebben gedaan en hun verhaal willen vertellen. Wil je meewerken of meer informatie over het programma? Lees verder en reageer dan per e-mail of bel met Rishu. Haar gegevens vind je onder deze blog.

Tot slot,

Nee, ik doe niet mee aan het programma want ik ben een veertiger met een dikke plus!

Liefs,
Mel

 

Originele oproep

Voor een nieuwe televisieserie voor KRO/NCRV zoeken we dertigers die al meerdere IVF-pogingen hebben gedaan en ons hun verhaal willen vertellen.

De Roze Dolk is een bloedeerlijk tijdsbeeld van de huidige generatie dertigers en hun kinderwens.
Kinderen willen lijkt in het Nederland van nu een keuze, met als gevolg dat velen dit avontuur als een absoluut hoogtepunt in hun bestaan beschouwen. Dit creëert hoge verwachtingen van het ouderschap én van onszelf als nieuwe ouders.

Bovendien valt er nogal wat te kiezen, onze levens lijken hoe langer hoe maakbaarder. Toch is zo’n periode rondom het prille ouderschap bijzonder onzeker en onvoorspelbaar.

In de vierdelige serie onderzoekt programmamaakster Bo Jeuken, zelf dertiger met een kinderwens, hoe haar generatiegenoten omgaan met de mogelijkheden en onmogelijkheden rondom hun kinderwens. Verstaan zij de kunst van het loslaten nog wel?

Daarnaast onderwerpen Bo en haar vriend Stef zich in de serie aan kritisch zelfonderzoek.

In een van de afleveringen vraagt Bo zich af hoe het is als zwanger raken niet vanzelf gaat. Wat komt er dan op je af en hoe ga je er mee om? Klopt het dat er nog steeds een taboe rust op dit onderwerp?

We zijn op zoek naar een stel dat al meerdere niet gelukte IVF-pogingen achter de rug heeft en misschien wel een laatste kans waagt. Herkennen jullie jezelf hierin en hebben jullie interesse om je verhaal te vertellen, of wil je meer informatie? Neem dan contact op met Rishu Veldhuis.

Om te beginnen willen we graag jullie verhaal horen. Daarna kunnen we medewerking aan de serie bespreken.

Reageren kan tot 23 september 2016. Alvast bedankt.

Rishu Veldhuis
Regie en Research De Roze Dolk
rishu@dehaaien.com
Tel 06 24896422

Sharing is caring!