Een stukje over jezelf op papier zetten, daarvan moet ik eerlijk zeggen dat het niet gemakkelijk is. Moeilijk omdat ik er eigenlijk nooit zo open over geweest ben en nu mag ik daar iets over gaan zeggen. Over mij en over mijn wens, mijn kinderwens. Gelukkig mag ik over meer vertellen dan dat. Want ik ben niet alleen mijn kinderwens.

Mijn verhaal

Ik ben dus Lisa, 32 jaar. Ik voel mij echt niet zo oud haha, bovendien zeggen ze natuurlijk dat het leven bij 30 pas begint en daar kunnen ze eigenlijk nog wel eens gelijk in hebben, want zo voelt het wel.

Begin december 2017 zaten een vriendin en ik te Whatsapp-en, het ging zoals waar we het vaker over hebben over het medische traject. Hoe zwaar dit kan zijn als je een wens hebt en wat er allemaal bij komt kijken. Na ons Whatsapp-gesprek moest ik denken aan de tijd dat onze reis begon in 2009. We werden steeds weggestuurd omdat ik overgewicht had. Telkens als ik in het ziekenhuis kwam, hetzelfde verhaal. “Ja, mevrouw, u bent te dik”, werd er gezegd, en “Ga maar eerst afvallen.” Als je dat telkens hoort, gaat dat je niet in de kouwe kleren zitten. Hierdoor ben ik dus heel onzeker geworden, niet alleen zo zeer over wie ik ben maar vooral om mijn lichaam.

Dit heeft mij in dat jaar zo onzeker gemaakt, dat we nog dat zelfde jaar zijn gestopt met een beroep doen op het ziekenhuis en hebben wij onze wens on hold hebben gezet. Ik voelde mij niet geholpen of gesteund en kon de start van een behandeling met weinig (zelf)vertrouwen toch niet aan.

Wat ik er vooral vreemd aan vond is dat ik hormonaal gezien in perfecte gezondheid verkeerde, toch moest afvallen terwijl de oorzaak bij mijn man lag. Waarom dan geen maatregelen bij hem? We verzonnen zelf een plan want wij snapten ook wel dat het met 2 koppige zaadcellen, die te traag zijn weinig begint. De stappen die wij deden had direct resultaat. Sinds we gestopt zijn met roken is de kwaliteit verbetert zo simpel gewoon door te stoppen met roken…. Het is nog wel traag maar daar gaan we nu iets aan doen door multi-vitamine te blijven nemen. Het ziekenhuis gaf ons geen advies op dit vlak, het lag aan mijn overgewicht niet aan zijn zaad. Dat vonden wij wel merkwaardig, vooral omdat gebleken was dat het door die simpele stapjes dat probleem weggenomen is. Uiteraard heb ik ook een dieet gevolgd en ben ik 22 kilo afgevallen, maar nogmaals mijn afvallen heeft het zaad niet verbeterd. Onbegrijpelijk want ik heb een normale cyclus en eisprong.4 april jl hadden wij een afspraak bij een ander ziekenhuis, daar zal ik binnenkort nog een blog aan wagen.

Het heeft 7 jaar geduurd voor ik het weer aandurfde. In 2016 zijn we weer gestart en dit keer was het anders. Ik moest wel afvallen, maar er was meer duidelijkheid over wat ik precies moest doen. Ik hoefde bijvoorbeeld maar tien procent af te vallen, jeetje wat was ik blij want ik durfde eigenlijk niet eens meer daar na toe te gaan. De lat lag zo hoog dat het voor mij haalbaar was. In april 2017 zijn we gestart met IUI en hebben we drie pogingen gedaan. Helaas liep ik in september een verschrikkelijke infectie op en moest ik aan de antibiotica. Na deze kuur kwam ik enorm aan en moest ik eerst weer afvallen. Dat is dus nog niet gelukt, ik laat mezelf niet gek maken want alles heeft zo zijn redenen. Ik probeer positief te blijven en verleg mijn focus, onze tijd komt wel echt nog wel, maar nu dus nog even niet. De wens blijft er, alleen lukt het nu gewoon even niet. Ik moet weer even naar mijzelf, mijn zelfvertrouwen, mijn hart, mijn liefde, mijn passie.

Passie

Mijn passie zijn edelstenen, daar weet ik alles van. Laat ik daar iets mee doen, dacht ik en een kindje maken komt dan misschien wel nadat ik leer te creëren voor mezelf. Het antwoord was eigenlijk simpel, sieraden. Ik ga armbandjes maken voor vrouwen met een kinderwens, die net als ik steun verdienen en ik maak ze met alle liefde.

Natuurlijk kun je ook een normaal armbandje kopen, maar wat is er nou mooier dan een armbandje dat speciaal voor jou bestemd is? Voor jou! Dat extra steuntje in de rug! Ik kijk naar jou en waar je in het traject zit, wat je zelf denkt nodig te hebben. Daarnaast is het natuurlijk ook gewoon een mooi sieraad, met mooie edelstenen, waarop je jezelf kan trakteren en ze worden met de hand gemaakt. Er zit letterlijk liefde en aandacht in.

In januari 2018 was het eindelijk zo ver, de stenen kwamen binnen, in mijn enthousiasme deelde ik met anderen wat ik van plan was en werkelijk binnen 1 dag had ik al een bestelling van een vrouw met een kinderwens. Nog voor de week om was ging haar sieraad op de post. Ik moet zeggen dat ik steeds meer in mijn zelfvertrouwen kom, zelf het creëren bevalt mij. Ik ben trots op wie ik ben en op wat ik aan het doen ben..

Naast heling, liefde en aandacht hoop ik dat mijn gevoel van geloven in jezelf en je eigen kunnen ook terug te vinden zijn in mijn sieraden.

Ik zal regelmatig een blog schrijven over de sieraden die ik maak voor lotgenoten en wil je zelf ook een eigen ontwerp? Stuur mij een bericht via mijn facebookpagina en bekijk enkele voorbeelden in de webshop van Kinderwensbloggers. Van ieder sieraad schenk ik een euro aan Kinderwensbloggers ten behoeve van activiteiten voor lotgenoten.

Liefs,
Lisa
Evylin Design

 

klik op de afbeelding en bestel je sieraad direct.

    

Sharing is caring!