Gisteren kreeg ik de vraag van Melany of ik op de website wou schrijven over ons traject. Daar hoefde ik niet lang over na te denken. Ik zat al langer met het idee te spelen om hierover een soort van dagboek bij te houden, maar dagelijks schrijven leek mij zo’n gedoe. Ik ben meer het type van iets graag willen doen i.p.v. moeten. Om daad bij woord te zetten maakte ik mijn WordPress account aan. Ik vond niet meteen hoe ik aan de slag moest gaan, maar na een hele middag zoeken en uitproberen staat ie online! TROTS!

Korte bio van mij:

Ik ben 32 jaar, m’n vriend 28 jaar
4 jaar samen
Recent ons huisje gekocht
2 lieve luie hongerige harige stinkende naast de bak kakkende rosse katers die we als onze kindjes beschouwen

Diagnose:

– PCOS
– 3 miskramen (6W – 5W – 7,5W)
– Baarmoederseptum

Gisteren ging ik voor de eerste keer terug naar m’n eigen gynaecoloog na ons derde miskraam. De week daarvoor kregen we een tweede opinie voor verdere onderzoeken. We weten hierdoor dus dat we een septum hebben en geen hartvormige baarmoeder. Mijn vermoeden werd bevestigd. 22 september word ik geopereerd, een operatieve hysteroscopie waarbij het septum verwijderd wordt. De derde keer in anderhalf jaar tijd onder narcose, je zou het nog gewoon gaan worden… Als dit de oorzaak is voor de miskramen dan hebben we na het verwijderen 80% kans op een gezonde zwangerschap.

But first things first! Er werden voor alle zekerheid ook verdere bloedonderzoeken gedaan, stolling en karyotypering. De professor wou dit omdat ze niet op haar geweten wou hebben dat we nog miskramen zouden krijgen na de operatie en dan zou blijken dat er nog een andere reden was die in het bloed of genetische testen te vinden was. 7 tubes bloed bij mij en slechts 1 bij mijn vriend, en ja hij is bang voor naalden :)… Nog enkele weken geduld voor de karyotypering, één dezer dagen weten we het resultaat van de stollingstesten.

I’ll keep you posted!

Liefs,

Charlotte

Sharing is caring!