Zoals sommige van jullie weten leef ik voor het grootst gedeelte volgens het Paleoprincipe omdat mij dat toch heel veel heeft opgeleverd. Lichamelijke klachten verdwenen, ik kreeg een goede gezondheid, mijn vruchtbaarheid verbeterde en uiteindelijk een fantastische zwangerschap die ons een kerngezond kind opleverde. Ik deed mijn verhaal bij Remko Schippers van Paleo Bro’s.

Remko geeft workshops en hij zocht mensen die mee wilde doen aan een televisieopname, waarvan ik nog niet weet wanneer deze wordt uitgezonden. Wel weet ik om welk programma het gaat natuurlijk. Het gaat om het TV-programma “Broodje Gezond” van NPO3. Dat is echt een heel leuk programma, dat gaat over de zin en onzin over voeding en gezondheid. De presentatoren, Marlijn Weerdenburg (die ook haar eigen kinderwens onderzocht voor het programma “De Dolende Dertigers”) en Ersin Kiris  (presentator Keuringsdienst van Waarde) onderzoeken wat er waar is van een aantal stellingen die ze zichzelf voorhouden. En zo proberen zij meer inzicht te krijgen en een einde te maken aan de voedselverwarring. De uitzending gaat over zuivel, waarom we dat niet of nauwelijks drinken en we maakten samen chocolademelk en een cheesecake zonder zuivel natuurlijk. De recepten vind je onder dit blog.

  

De filmcrew bestond uit een stelletje grappige mannen, heel relaxte sfeer dus. Ik heb  een visitekaartje en een klein bedankje gegeven aan Remko en Marlijn en hen verteld over Kinderwensbloggers, Dag van de Kinderwens en de Dam tot Dam by Night wat natuurlijk erg belangrijk is voor ons op dit moment.

Ik had nog wel dikke vette autopech op de terugweg, maar mijn make-up zat nog wel goed haha.

 

Liefs,
Melany

 

     

 

HOT CHOCOLATE

25 gram pure chocolade (minimaal 72%) 100 ml kokosmelk 100 ml water 1/2 tl five spices poeder
Smelt de chocolade au bain marie. Doe de gesmolten chocolade samen met de kokosmelk, water en het five spices poeder in een pannetje en verwarm.
Breng het zachtjes aan de kook en laat een paar minuten pruttelen. Blijf goed roeren, zodat alles goed oplost. Schenk de chocolademelk in een grote mok. Schenk voor het serveren een beetje kokosmelk in de mok en strooi er wat five spices poeder over voor een leuk effect.

 

 

BOSVRUCHTEN “CHEESE”CAKE

Voor de bodem:
175 gram amandelmeel 120 gram pitloze dadels 50 gram ongezwavelde abrikozen 25 gram geraspte kokos 1 theelepel vanille-aroma of verse vanille 1 eetlepel koekkruiden 50 ml gesmolten kokosolie
Voor de vulling:
480 gram ongezouten cashew noten 3 eetlepels biologische honing sap van 1 citroen 300 ml kokosmelk 140 gram gesmolten kokosolie 3 bananen
Toppings: 1 pot suikervrije bosvruchtenjam (bijvoorbeeld van EkoPlaza) kokossnippers
Ik heb deze bosvruchten ”cheesecake” gemaakt met een foodprocessor/ keukenmachine. Mocht je deze niet hebben dan kan het ook met een blender die een krachtige motor heeft.
Vet een springvorm lichtjes in met een beetje kokosolie en bekleed de bodem met een vel bakpapier. Doe alle ingrediënten voor de bodem in de foodprocessor/keukenmachine en laat deze draaien tot een plakkerige ‘deeg’bal ontstaat. Druk het deeg in de springvorm tot een egale taartbodem. Zet de springvorm in de koelkast terwijl je de vulling maakt. Voor de vulling doe je de ongezouten cashewnoten in de foodprocessor/ keukenmachine en laat deze draaien tot de noten zijn fijn gemalen. Voeg vervolgens de rest van de ingrediënten voor de vulling toe (let erop dat de kokosolie vloeibaar en afgekoeld is!) en laat de machine draaien tot de vulling mooi egaal is. Stort de helft van de vulling in de springvorm en strijk de bovenkant glad met een spatel. Voeg aan de overgebleven vulling 2 eetlepels suikervrije bosvruchtenjam toe en 100 gram blauwe bessen. Draai ook deze vulling weer mooi egaal. Stort de overgebleven vulling bovenop de andere. Zet de taart minimaal 8 uur in de koelkast zodat deze goed kan opstijven. Smeer tot slot de bovenkant van de taart in met de overgebleven suikervrije bosvruchtenjam en verdeel de kokossnippers in een cirkel over de taart en de zijkanten. Versier verder met bosbessen, bramen, frambozen en wat takjes verse munt. Uiteraard is elk gewenst fruit mogelijk. Bewaar de taart in de koelkast.

Sharing is caring!