Ik ben Joyce, al sinds ik me kan herinneren ben ik geïnteresseerd in het medische gebied. In eerste instantie ben ik het Grafisch Lyceum gaan doen, omdat ik ook er graag creatief bezig was. Maar gaandeweg kwam ik er achter dat ik iets met dieren wilde doen op medisch gebied

Na mijn Grafische opleiding ben ik dan ook gestart met fysiotherapie met als doel dierenfysiotherapeut te worden. Na 4 jaar humane fysiotherapie te hebben gedaan, heb ik mijn diploma behaald! Nu moest ik nog 2 jaar ervaring opdoen voor ik de opleiding tot dierenfysiotherapeut mocht gaan doen. In de tussentijd ben ik vast gestart met een LOI opleiding tot paraveterinair dierenartsassistente, om wat meer ervaring te krijgen met zieke dieren. Ook ben ik gaan solliciteren en ben ik aangenomen bij een dierenarts. Helaas heb ik uiteindelijk mijn diploma tot dierenfysiotherapeut niet behaald, maar ik ben blijven werken als assistente in de praktijk. Na ca 1 jaar leek het me leuk om weer eens wat anders te gaan doen en ben ik binnen de praktijk de boekhouding gaan doen. Ondertussen kreeg ik 2 kinderen. Waarbij het bij de eerste 2,5 jaar duurde voordat ik zwanger was. Ik ben in die periode ook meer op mijn voeding gaan letten en bewuster gaan eten.

Tijdens een gesprek met een ouder op school in 2016 vertelde zij mij dat ze de opleiding voeding en diëtetiek deed, dat was alsof er een enorm licht ging branden; dat wilde ik ook!! Na wat research op internet kwam ik er achter dat ik geen voeding en diëtetiek wilde doen, maar dat ik een opleiding tot orthomoleculair epigenetisch therapeut wilde doen. Ik heb me gelijk ingeschreven en eind 2017 haalde ik mijn diploma!! Sindsdien ben ik bezig met het opzetten van mijn eigen praktijk, heb een opleiding orthomoleculaire voeding bij kinderen gedaan en heel veel nascholingen gevolgd

Mijn doel is om mensen meer bewust van de invloed van voeding, beweging, mindset, zingeving, kortom leefstijl, op je lichaam. Het mooiste is om bij het begin te beginnen, een baby. Dat begin begint eigenlijk al vóór de zwangerschap. Alle voorwaarden in het lichaam van de ouders zo optimaal mogelijk maken en de kans op een succesvolle zwangerschap en een gezond kindje worden vele malen groter. Bovendien groeit het kind veel bewuster op met gezonde voeding, het kindje start met een gezondere darmflora (die het meekrijgt van de moeder tijdens de bevalling). Op deze manier zullen de volgende generaties steeds gezonder en bewuster worden. En zal mensen met een (nog) onvervulde kinderwens veel leed bespaard blijven.

Joyce Bogtman
Back to Basics
Ondersteuning bij verbetering en optimalisatie van voeding en leefstijl
joyce@back-2-basics.nl

 

Je kunt Joyce ook volgen en benaderen via haar facebookpagina, klik op het logo “Back to basics” hieronder.

 

Waardeer je onze site en activiteiten?

Help ons blijven bestaan en doneer naar draagkracht!

Bedrag *Sharing is caring!