De laatste dagen staan in het teken van gegevens verzamelen, bloed prikken, met het ziekenhuis en de dokter bellen en o ja ook nog de zorgverzekering. Het lijkt net een echte job……..

Zowel Frank als ikzelf dienen uit te zoeken welke testen we al gedaan hebben en welke nog niet. Frank moest zelfs nog rennen om op tijd te zijn bij de dokter om zijn bloedgroep te bepalen. Hij houdt niet eens van spuiten en prikken. Dat was dus een opgave voor hem. Al met al druppelen nu de resultaten binnen en die geven we per mail of per whatsapp door aan Alexia van IREMA. Dat is wel erg makkelijk, 7 dagen per week 24 uur per dag kan je gewoon het doorgeven.

Goed nieuws, er is een donor gevonden die aan onze verwachtingen voldoet en die ook dezelfde bloedgroep heeft als ik, zo snel hadden we niet verwacht dat het zou gaan lopen. Helaas kunnen we niet op een foto zien of we al helemaal verliefd kunnen worden, dat is even wennen we zijn zo gewend om op zicht af te gaan, nu moet je een keuze maken op basis van beschrijvingen. Na goed overleg met Frank hebben we besloten dat we nog niet 100% happy zijn met deze donor, we zoeken nog even verder.

In de tussentijd heb ik ook nog contact met de zorgverzekeraar……ze wilden nog een verwijsbrief hebben van de specialist. Hmmmm er zat een brief bij het hele pakket waarin mijn fertiliteitsarts aan mijn huisarts doorgeeft dat alleen ECD nog mogelijk is. Ik heb dat wel in de brief aangegeven, dus dacht dat het wel goed zou zijn, maar weer even bellen…..Nadeel is dat ik op mijn werk zit en de muren flinterdun zijn. Na een tijdje in de wacht krijg ik inderdaad excuses en werd er aangegeven dat de opmerking in de brief even over het hoofd gezien was. Begin volgende week heeft u een reactie. Een paar dagen later krijg ik nog een reminder in de brievenbus dat ik nog een verwijzing moet opsturen naar de verzekering. Hmm als dat maar goed gaat en ik ook echt begin volgende week de uitslag heb. Voor een controlfreak is het wel een goede oefening.

Er is een nieuwe donor gevonden, zo op de beschrijving van de kenmerken kunnen wij ons hiermee helemaal vinden. We gaan er voor en geven groen licht.

Vrijdag 15 juli 2016, we hebben een intake met IREMA. We bellen via Skype dat scheelt tijd en ook geld aangezien je niet naar Spanje hoeft te gaan. Dat was voor ons erg prettig. Eerst hebben we een gesprek met de embryologe en Alexia. We kunnen in zowel Engels als Nederlands ons verhaal kwijt en vragen stellen. De embryologe vertelt hoe het proces in zijn werk gaat. Ook heeft ze de semen uitslagen (o.a. van de hoeveelheid, de vorm en de beweeglijkheid van de zaadcellen) van Frank bestudeerd, hij is geslaagd hij scoort 70%. Eventueel is het nog mogelijk om een nieuwe techniek toe te passen en de kans wordt nog groter. Vervolgens hebben wij een gesprek met de gynaecologe, er wordt een anamnese van ons beiden gemaakt. Frank heeft wel veel ongelukken en operaties gehad in het verleden…..toch voorzichtiger zijn met snowboarden. Na anderhalf uur zijn we klaar en stellen we nog de laatste vragen. Ze nemen alle tijd voor je en als we daarna nog vragen hebben gaan we op de whatsapp gewoon verder.

Gezien het feit dat ik al aan de pil was gegaan en de donor ook, kunnen we al snel beginnen. Vandaag was dan ook mijn laatste pil dag. Het gaat nu wel erg snel. Met zo´n anderhalve week zitten we al in Spanje!!

Aangezien we geen intake in Spanje hebben gedaan en ik al een dezer dagen ongesteld word heb ik mijn medicijnen nodig. Via Alexia krijg ik het recept en ga ik snel naar de apotheek. Ook moet ik voor menstruatie dag 3 een basisecho hebben. Nog snel even het ziekenhuis gebeld. Dinsdag 8.10 staat genoteerd in de agenda.

We zijn weer bezig en zetten weer stappen. Nu moeten we nog op zeer korte termijn een vlucht en accommodatie regelen.

Liefs,
Frank & Leontien

Sharing is caring!