Voor onze 5e ICSI-poging hebben wij gekozen voor Kinderwunschzentrum Düsseldorf. Na 4 pogingen in Nederland is ons vertrouwen een beetje weg…. Nederland is prima, als je op de “normale” manier via IVF/ICSI zwanger word. Ze kijken dan niet verder of er nog mogelijkheden zijn, in Duitsland en België doen ze dat wel, dat was voor ons een verademing….

Na een simpel bloedonderzoek bleek mijn suiker te hoog, mijn HB te laag, en het bijnierschorshormoon moest aangevuld worden, hier kreeg ik medicijnen voor. Dit is in Nederland niet onderzocht. Verder is mijn afweer erg goed en een embryo oud- voor de helft lichaamsvreemd en mijn lichaam kan dat afstoten. Hier slik ik Omega 3 capsules voor en een vitamine D in een hogere dosis en vanaf stimulatie dag 1 ook Prednisolon.

Ook krijg ik Intralipid infusen, Intralipid is een drankje dat wordt gegeven aan mensen die aan moeten sterken na bijv een ziekte. Hier worden tijdens ivf-behandelingen ook erg goede resultaten mee behaald. Begin januari was het zover, groen licht!!!! We mogen starten met prikken, ipv Decapeptyl kreeg ik een neusspray (Suprefact?) en qua stimulatie werd ook wat veranderd; s’morgens 125 eh GonalF en s’avonds 75 eh Menopur. Op naar een succesvolle poging!!! Wij hebben weer hoop gekregen, ook al weten we heel goed dat het alsnog mis kan gaan, maar daar gaan we natuurlijk niet vanuit!

 

Deze blog is geschreven door (Jolanda) (42) getrouwd met (Martin) (46), 5 icsi, 4 x NL, nu Düsseldorf, oorzaak: slechte spermakwaliteit, kraamverzorgster maar helaas volledig afgekeurd, hobby’s : zingen in een vrouwenkoor, genieten van neefjes en nichtjes, hond Whoopy. 

 

 

Sharing is caring!