Ik ben er klaar mee. Ik heb het gehad. Ik heb het gehad met die ontelbare ziekenhuisbezoeken. Ik heb het gehad met die uren tijdverlies in de wachtzaal. Een snelle telling afgelopen weekend vertelde mij dat ik reeds 36 keer op consultatie geweest ben afgelopen jaar. 36 keer…. en nog steeds zit ik daar iedere keer met het gevoel alsof ik een of ander aartsmoeilijk examen moet gaan afleggen. Wat een stress iedere keer. Niet gezond.

Ik heb het gehad met het geregel naar mijn werk toe. Ok, ik mag niet klagen wat betreft mijn werk, tot nu toe heb ik alles vlot kunnen regelen zonder dat er iets of iemand last van gehad heeft. Denk ik toch… Maar toch is het stresserend, iedere keer opnieuw tellen, vooruitdenken, collega’s lastigvallen voor het wisselen van een shift. Die onzekerheid, pas enkele uren of dagen op voorhand weten wanneer de volgende afspraak zal zijn. Je leeft van afspraak tot afspraak. Om nog maar te zwijgen over die irritante telefoongesprekken: bellen voor de uitslag van het bloed, ten alle tijden bereikbaar blijven, ook op het werk. Minuten in de wacht staan, uren wachten op resultaten,…

Ik heb het gehad met blauwe armen. Ontelbare keren bloedprikken, voor het opvolgen van mijn hormonen. 3 tot 4 keer per week, het lijkt niet veel. Maar als je mijn armen bekijkt, is het wel veel. Ook daar weer uren tijdverlies in de wachtzaal voor die verdomde prikken.

Ik heb het gehad met mijn follikels. Excuseer, mijn traaggroeiende follikels. Ze zijn gemeen en houden mij voor de gek. Waarom ze gemeen zijn? Omdat ze eerst hoopvol groeien aan mijn goede kant, maar bij een volgende echo enkele dagen later zijn ze plots verdwenen om vervolgens met fierheid verder te groeien aan mijn verkeerde kant! Ik heb namelijk nog maar 1 eileider, de rechtse is verwijderd bij een buitenbaarmoederlijke zwangerschap. Waarom ze traaggroeiend zijn? Omdat ik er vanaf cyclusdag 12 gemiddeld langer als een week over doe om tot een goede follikel te komen.

……………………………………………………………………………………………………

Geschreven door Hester, lees hier verder

Sharing is caring!