Fulltime werken, mama zijn en fulltime proberen zwanger worden is geen evidente combinatie. ‘Wacht tot je kindje er eenmaal is!’ zeggen ze dan. Ja hoor, ik wacht, al een tijdje zelfs 🙂

Deze week moest ik voor de allereerste keer verstek geven op het werk omdat ik een onverwachte afspraak had bij de gynaecoloog. De timing was deze keer niet zo goed. Gelukkig weten er enkele personen af van de situatie zodat ik me niet in de nesten moest werken. Volgende week staan er weer wat ad-hoc afspraken in het agenda want dan is het weer tijd voor inseminatie poging 2. Wanneer het precies gaat zijn, weten we nog niet, dat hangt af van mijn bloedwaarden. Morgen begin ik om 9u te werken, dus dat betekent om 7u30 in het labo voor bloed te laten trekken. In de namiddag bellen naar de fertiliteitsarts om te vernemen wanneer ik mijn spuit moet zetten om 36u later geïnsemineerd te worden. Er staan dan weer afspraken in mijn agenda op het werk, dus naar alle waarschijnlijkheid moet er weer iemand inspringen voor mij. Gelukkig is er voldoende begrip van enkele collega’s die op de hoogte zijn van de situatie. Want op de duur kan je bijna niet anders meer dan enkele collega’s op de hoogte te brengen.

Ondertussen ben ik de eerste keer begonnen met Menopur. Nog 1 spuitje vandaag en dan ben ik er vanaf voor deze maand, afgezien van de Pregnyl en de utrogestan natuurlijk. Op zich valt het wel mee om deze spuitjes te zetten, je went eraan, maar ik word er erg moe van! Die vermoeidheid weegt toch wel door. ‘s Avonds werken valt zwaar, maar gezien de drukte van het werk, moet ik erdoor (die drukte is ook meteen een goede afleiding).

Onlangs gingen we ‘s avonds met onze vrienden op restaurant. Rond 11u moest ik naar huis, want mijn ogen vielen toe! Zouden dat nu echt die hormonen zijn die me zo moe maken? Een filmpje kijken in de zetel of een serie volgen is niet gemakkelijk, want na 10 minuten val ik in slaap!

Ook nu zit ik weer te geeuwen achter mijn pc, dus zal ik maar afsluiten 🙂.

Slaapwel!

X

Lees hier meer van Ellen

Sharing is caring!