Superzaad en een superei en je raakt zwanger maar toch een miskraam. Hoe kan dat nou? Er kan dan sprake zijn van innestelingsproblemen. Het kan ook aan de embryo liggen en dat komt aan de orde in mijn volgende blog. Innestelingsproblemen kunnen dus ontstaan als je baarmoederslijmvlies (het endometrium) niet op orde is, die moet een bepaalde dikte hebben. Baarmoederslijmvlies bestaat voor het grootst gedeelte uit vetweefsel . Ons lichaam slaat foute stoffen op in vetweefsel, bijvoorbeeld door metaalbelasting. Endometriose en metaalbelasting gaan vaak hand in hand met elkaar.

Hoe kom je er aan? Wat is nou weer metaalbelasting? Metalen zitten in de lucht (helaas) maar ook in drinken van leidingwater uit metalen buizen, in pesticiden, inentingen, medicijnen en de vullingen in je gebit.

Hoe kom je er van af? – laat je testen door een electro-acupuncturist op metaalbelasting – drink (genoeg) water (uit bpa-vrije) flessen – het mineraal zink (afvoer metalen en andere foute stoffen) – het mineraal selenium (maakt zware metalen onschadelijk, zit in vis, oesters, wild, sesamzaad, artisjokken bijvoorbeeld) – superfood Chlorella werkt ook heel goed! (zuiverende werking, is een zoetwateralg en bevat meer dan 20 vitamine en mineralen) -eet genoeg gezonde vetten (uit vlees (runderlapje) en vis (sardientjes), roomboter, kokosolie, avocado). -neem rode klaver tinctuur voor tussen trajecten in. Deze zorgt er voor dat op hol geslagen hormonen de opbouw van het baarmoederslijmvlies getemperd worden.

Hoe zit het dan met mijn baarmoederslijmvlies? Test je eigen slijmvlies! Dan weet je ook meteen wanneer je ovuleert! De afscheiding die je vagina maakt is een indicatie voor de toestand van je baarmoederslijmvlies. Door het nauwkeurig bekijken van deze afscheiding kun je 1. de fases herkennen 2. vaststellen of je alle fases hebt en 3. weten wanneer je ovuleert. Het is helaas wel zo dat je het niet herkend op je inlegkruisje, je zult het met je vingers uit je vagina moeten halen. Je doet je wijsvinger en je duim op elkaar en deze breng je in de schede, probeer te voelen of je vocht kunt “ophalen”. Breng deze naar buiten met je wijsvinger en duim nog op elkaar. Trek een draad door je vingers langzaam van elkaar te halen. Is deze draad tenminste 15 cm lang dan krijg je binnen 12-24 uur een eisprong! Deze methode werkt erg goed, beter nog dan de ovulatietesten die overigens behoorlijk aan de prijzige kant zijn.

FASES SLIJMVLIES.

Opbouwfase (dag 6 t/m 14), de eierstokken zorgen ervoor dat het baarmoederslijmlies gaat groeien door het hormoon oestrogeen. Het slijmvlies is dik en ondoorzichtig

Eisprong (dag 14 bij een gemiddeld cyclus van 28 dagen), het slijmvlies in nog steeds dik.

Uitrijpingsfase (dag 15 t/m 28), kort na de eisprong wordt veel slijmlies aangemaakt. Er wordt nu veel progesteron geproduceerd. De eicelkomt op de reis door de eileider nu hopelijk een zaadcel tegen waardoor de bevruchting kan optreden. Is er genoeg slijmvlies aangemaakt in de baarmoeder dan kan de embryo zich innestelen om verder te groeien.

TIP: Krijg je je baarmoederslijmvlies niet op orde onderzoek dan of de “Pipelle-behandeling” een optie voor je is. Het schijnt wel een pijnlijke behandeling te zijn omdat er littekenweefsel wordt gemaakt aan de binnenkant van je baarmoeder, en daar word je eicel dan in geplant.

Meer weten over oplossingen (en oorzaken) van innestelingsproblemen? Kijk op http://moxja-zwanger-worden.nl/dun-baarmoederslijmvlies/

Bronnen en onderzoeken www.freya.nl

Boek “Vrouwenwijsheid, vrouwenlichaam. Christiane Northrup

Sharing is caring!