Door een plotselinge beleidswijziging is discussie ontstaan over de vraag of vruchtbaarheidsbehandelingen voor alleenstaande en lesbische vrouwen nog vergoed moet worden door zorgverzekeraars. Wil je op deze dag echt verschil maken, teken de petitie die er voor gaat zorgen dat ALLE vrouwen een vruchtbaarheidsbehandelingen kunnen krijgen.

Vandaag is het Internationale vrouwendag, een dag voor alle vrouwen en we sluiten er geen buiten. Als we niet opletten gaat dat wel gebeuren door bovengenoemde beleidswijziging en dat vind ik als vrouw natuurlijk onacceptabel. Ik vind het per definitie een rare discussie eigenlijk want IVF is ontworpen voor mensen die een transportprobleem hebben en volgens mij hebben lesbische vrouwen, homofiele mannen en alleenstaanden een transportprobleem……. Het is daarom natuurlijk van de gekken dat je alleen gebruik kan maken van deze technologie als er medisch iet mis is.

We weten vaak niet eens of het wel een medisch probleem is…. Hoevelen van de heterostellen gaan bovendien niet in behandeling en raken alsnog spontaan zwanger. Kun je dan niet achteraf stellen dat er eigenlijk medisch niets aan de hand is of was?

De groep alleenstaanden groeit in Nederland, we kunnen er niet om heen en ook de groep mensen die medische problemen hebben groeit. Ik vind het weinig humaan om mensen uit te sluiten en daar houden wij niet van.

Van ons mag deze petitie naar 100.000 om echt een statement te maken. Op dit moment hebben 73.527 mensen getekend. Teken jij ook? Dat kan hier

Waardeer je onze blogs?

Help ons blijven bestaan en doneer naar draagkracht!

Bedrag *Sharing is caring!