Een lotgenoot vertelt op haar tijdlijn dat mensen nogal aparte uitspraken doen als je zwanger bent van een tweeling. Ik vroeg haar om toestemming om het te kopieren en op Kinderwensbloggers te plaatsen. Dat vond ze goed natuurlijk. Ze heeft behandelingen ondergaan in combinatie met allerlei complementaire methodes en is nu dus zwanger van een tweeling, haar post begint met de mededeling dat het goed gaat met de kindjes.

Het is echt wonderlijk hoe sommige mensen denken en ik deel het daarom ook graag met jullie!

Liefs, Melany

 


 

Vandaag weer controle gehad in het ziekenhuis. Alles gaat goed gelukkig. Ze hebben alleen erg lange benen (wat verrassend). Het valt me op dat ik nu meer ‘bijzondere’ gesprekken heb dan bij de andere zwangerschappen. Hierbij een aantal voorbeelden:

1.
Ander: Oh, je bent zwanger van een tweeling? Dan heb je vast ivf gedaan.
Ik: Uhm, ja. Maar wat is de relatie?
Ander: Nou, bijna alle tweelingen komen door ivf.
Ik: Niet echt. Bij ivf mag je pas 2 embryo’s terug laten plaatsen bij je laatste poging of als je minimaal 38 jaar bent. Daarbij is dit een eeneiige tweeling. We hebben 1 embryo teruggeplaatst gekregen en die heeft zich gesplitst. Een (prachtig) foutje van de natuur dus.
Ander: en toch worden er vaak tweelingen geboren door ivf.
(Zal waarschijnlijk komen omdat men graag alle fertiliteitsbehandelingen onder de noemer ‘ivf’ schaart. Bij iui met stimulatie is er bijvoorbeeld wel echt een grotere kans op meerling)
…………………………………………..

2.
Ander: Oh leuk, een tweeling!
Ik: Ja. Een eeneiige tweeling, cadeautje dus!
Ander: Weet je het geslacht al?
Ik: Nee, nog niet. Maar twee jongetjes óf twee meisjes.
Ander: Of een jongen en een meisje!
Ik: Uhm, nee, dat kan dus niet want het is eeneiig.
Ander: Oh, kan dat dan niet?
…………………………………………..

3.
Ander: oh een tweeling, wat leuk! Eén of twee-eiig?
Ik: Eeneiige tweeling.
Ander: wat leuk, da’s tenminste een échte tweeling!
Ik: Huh?!
…………………………………………..

Reactie op post van een vriendin;
Het ergste wat ik ooit heb gehoord was iets te luid achter mijn rug om:
Zo die is ook egoïstisch! Die neemt er meteen 2!
Kinderen neem je niet. Je mag heel blij zijn als je ze krijgt. En in ons geval zijn er twee tegelijk je gegund. Dat is een wonder. En heeft niks met egoïsme te maken!

 

Sharing is caring!