10de dag van de cyclus was de eerste follikelmeting echo gepland, zo willen ze bekijken of er al iets groeit tot een eisprong die nodig is voor de iui. Eigenlijk was het teleurstellend maar Ricardo brak het ijs, om een grappige opmerking te maken over de follikel op de echo en zei; ”Als je mij vertelt dat dit een foto van de maanplaneet is dan had ik je zo geloofd!” De Ivf- verpleegkundige kwam niet meer bij en legde uit wat er op de echo te zien was dat het geen follikels waren maar de slagader en bloedvaten waren van de rechter eileider en dat links niet in beeld is, maar maanplaneet geweldig lachte ze verder.

Het bleek dat ik nog heel erg vroeg in de cyclus zat rechts was de follikel (eitje) 6,8 mm, alles boven de 10 mm geef het een teken dat de eisprong onderweg is, maar dat was nog niet het geval. Ik moest de volgende dag terug komen maar eerst bloedprikken en bloedprikken voor de nieuwe follikelmeting zo willen ze de LH piek meten en de Oestradiol dat geef de eisprong/vrouwenhormoon aan, omdat er niet veel te zien viel en links zo als altijd onbereikbaar is en nog steeds niet duidelijk is dat hij wel werkzaam is wouden ze via bloedprikken kijken of ze mogelijk toch iets over het hoofd hadden gezien. Uit de bloeduitslagen waren dezelfde resultaten te zien als de echo’s die er gedaan waren en ze hebben niks over het hoofd gezien dat linker eileider de aanvoerder was. Bij de volgende follikelmeting cyclus dag 11 was die niet veel gegroeid 7 mm. Advies was om met ovulatietesten aan de gang te gaan en nieuwe afspraak te maken over 3 dagen cyclus dag 15, zo gezegd zo gedaan.

Op zondag op maandag merkte ik een flinke activiteit aan de linker eileider, 4 maanden geleden had ik deze pijn ook en overheerste de pijn heel erg, ben toen ook op controle geweest bij mij oude gynaecoloog daar was toen een eisprong gezien in de linker eileider maar verklaarde de pijn niet en had nu ook het idee dat mijn linker eileider wel de aanvoerder is deze maand. Met pijnstillers en een warme kruik had een slechte nacht met veel pijn. De volgende dag doe je dan een ovulatietest en die gaf echt aan dat er een eisprong onderweg was, zaterdag was hij iets gestreept maar meer blanco. Dan heeft die in 3 dagen een hele voorgang geboekt, duimend hoopte ik dat rechter follikels gegroeid waren. De volgende dag was de nieuwe follikelmeting gepland en die gaf duidelijk aan dat het niet de rechterkant was want die was nog maar 8.3 mm. Na overleg met mijn eigen gynaecoloog was dat er een ovulatietest gedaan werd en was die positief dan zal de volgende dag de iui gepland worden daar waren alle gynaecologen mee eens want ze zaten allemaal bij elkaar i.v.m. vergadering, zo ben je is het gesprek van de dag. De test gaf aan dat de eisprong vandaag aanwezig is positiever kon niet, en zo ging alles in snel versnelling en hij doet het die ondeugende embryonale eileider. Alles werd geregeld, gebeld en zo sta je met rode wangetjes buiten het gaat gebeuren sneller dan ik had verwacht.

Volgende ochtend werd ik al heel erg gespannen wakker en was mij tenen korter als normaal. We gingen samen vroeg naar het ziekenhuis om de zwemmers in te leveren bij het lab, we waren eventjes vergeten dat de weg er naar toe een hele doolhof was. We kwamen later aan dan het afgesproken tijd, gelukkig was dat niet een heel groot probleem, er werden formulieren ondertekend en ze wenste ons succes en hoop dat ze ons niet meer terug hoefde te zien op een goede afloop. We ging naar de espressobar en dronken daar wat. De tijd was er om ons aan te melden bij de afspraken paal, we nemen plaats en wachten tot ons oproepnummer BING zei. Niet veel later met een beetje uitloop kwam mijn oproepnummer naar voren. Ze hadden mijn gynaecoloog gesproken die vandaag vrij was en dat er besloten was dat haar collega de iui ging doen. Want heb een afwijking en mag niet aan de verkeerde kant ingespoten worden. Ik zag de kleine spuitje op tafel liggen en keek ernaar, wauww! hij is roze in plaats van wit. Ik gaf aan dat ik best wel een over volle blaas had en of er een mogelijkheid was dat ik iets uit kon plassen dat was geen probleem.

En dan maak je klaar voor de inseminatie en neem je plaats op de behandelstoel, even later kwam de gynaecoloog binnen lopen en gaf ons een hand met wat koude handen, ze legde uit wat ze had besproken met mijn eigen arts, het blijkt dat links de aanvoerder is deze maand maar we kiezen niet voor de linkerkant omdat het een risico kant is en we hebben sloten om rechts de iui plaats te laten vinden en hoop dat rechts toch nog de aanvoerder wordt van deze poging, het gebeurt wel is dat links aangeeft dat daar een eitje van max 20 mm groeit over kan slaan naar rechts dat die het werk overneemt.
dat is afwachten of dat het geval is?

Ben je er klaar voor?“, zei de gynaecoloog.
Ja hoor”, riep ik.
Dan gaan we beginnen. Ik ga je nu aanraken.”
O oke’, zei ik zachtjes.
Ze kwamen niet zo I 2 3 bij mijn baarmoedermond en moest wat speciale materialen aan te pas komen, het klem zetten van de baarmoedermond dat ze zo dat spuitje makkelijk in de baarmoeder kan spuiten.
We pakken er een andere materiaal bij dan kunnen we er beter bij dat komt omdat je twee baarmoedermonden heb en dat zorgt voor een kleine gekantelde baarmoedermond“, zei de gynaecoloog.
”O oké dan kijk ik maar niet,  met al die materialen” zei ik.
“O maak je geen zorgen het doet geen pijn als je kucht 2 keer dan moet je er niks van voelen kuch maar”,  zei ze.
kuch kuch’‘ en hij zat, hij deed inderdaad geen pijn maar een bedrukte gevoel even later zat die erin en was de behandeling al achter de rug.
Was dit het? Ik had het erger verwacht”, zei ik nog.
Dan valt t de volgende keer mee”, zei ze toen ze een warme dekentje over me heen legde, alles in thema roze. “Heel veel succes komende dagen” en ze gaf ons een hand en verlaat de behandelkamer. Na 20 minuten kleedde ik mij aan en mochten we weer naar huis. Eenmaal thuis kwam de eerste verschijnselen samentrekkingen van de baarmoeder en heb ik een heerlijk filmmiddag in mijn eentje georganiseerd want Ricardo moest werken.

De wachtweken zijn begonnen en we duimen tot een goed verloop, maar ben gezegend met de mooiste bijverschijnselen die iui kent, dan is dit nog op een natuurlijke cyclus en hoefde ik omdat het allemaal zo snel ging geen hormoon te spuiten.
Afwachten dan maar…..

Savannah heeft ook een eigen site die je kunt volgen.

Sharing is caring!