In juni hadden wij een afspraak staan voor mijn vriend. Zijn zaad moest nog gecontroleerd worden. Hij zag hier enorm tegenop en vond het erg spannend. Bij de kliniek werden we weer goed ontvangen en we besloten dat ik met hem mee zou gaan naar het kamertje. Toen we daar binnen kwamen moesten we wel lachen. Wanneer maak je dit nou mee? Alles zag er best wel steriel uit met 2 stoelen en een tv en je kon het licht dimmen! Je kan er dus wel wat van maken als je dat zou willen. Ook dit was weer even een momentje wat je nooit meer vergeet. Alles was goed gegaan en de kwaliteit bleek ook nog goed. Weer een stap verder!

In Juli hadden wij een gesprek staan met onze donor bij Nij Geertgen. Wij kregen hierna de medicijnen mee. Onze cyclussen moesten gelijk gaan lopen en daarna konden we starten met de medicatie. Spannend allemaal! Hoe reageert onze donor op de medicatie, trekken zij en haar gezin dit allemaal en blijft ze achter haar beslissing staan? De eerste keer spuiten hebben we samen gedaan. Wat een bikkel! Ze hield zich zo sterk het was een bijzonder moment. Fijn dat we dit samen hebben kunnen doen. We zijn samen naar alle afspraken gegaan. Dat vonden we beide erg prettig en je bouwt samen een band op en je leert elkaar beter kennen. Nij Geertgen is 1.5 uur rijden voor ons dus we brachten veel tijd samen door. Spannend maar alles zag er goed uit bij onze donor. Bij de 2e echo zag alles er goed uit. Veel eicellen en ze moest wel rustig aan gaan doen ivm kans op overstimulatie en de risico’s die daaraan zitten.

De datum van de punctie was nu ook bekend. Eind augustus! Wauw wat is alles snel gegaan en wat een topper van een donor is op ons pad gekomen. Een jaar geleden zaten we nog met veel verdriet, wisten we niet wat we moesten doen en was er veel onzekerheid. Een jaar later ziet alles er zo anders uit, wij kunnen het soms nog niet bevatten. Ook waren we gezonder gaan eten. Biologisch zoveel mogelijk en onbespoten, verse groenten en fruit. Alles ging heel snel. Ik wilde eigenlijk de adviezen uit het boek “Innesteling, zwanger worden en blijven” opvolgen maar hier was geen tijd meer voor. Ik heb verschillende dingen eruit gepikt over gezond eten en ontspanningsoefeningen waar ik een goed gevoel bij had. Het boek is een aanrader. Door de ontspanningsoefeningen werd ik een stuk rustiger en ging ik in ieder geval vol vertrouwen verder ons traject in.

 

Liefs,
Linda

Sharing is caring!