De feestdagen komen er aan.  Om meerdere redenen willen we in deze tijd ons niet bezighouden met onze kinderwens. Gezond leven komt er toch niet van en je moet jezelf al zoveel ontzeggen, even vrij van al het moeten en plannen is dan wel een heerlijke gedachte. Een soort van ‘tijdelijk loslaten’. Kunnen we dat of zouden we dat moeten?

Sommige ziekenhuisafdelingen zijn gewoon dicht in deze periode, dat is dan makkelijk want de keuze wordt dan voor je gemaakt. Ziekenhuizen en kerst, in mijn beleving sowieso geen combinatie. Hohoho in de beugels, nee dank je.

Lekker aan de oliebollen en de champagne. Dat lucht wel een beetje op. Ik ben voor sommige extreem wanneer het op gezondheid aankomt maar wat velen niet weten is dat ik dol ben op alles wat slecht voor je is. Snacks, sausjes en zoetigheid. De laatste tijd denk ik zelfs aan hoe overheerlijk een sigaret bij mijn portje zou smaken. Maar neee, dat is dus echt iets wat ik niet doe want ik ken mijn valkuil dan ben ik echt het haasje! Maar hmmmmmm, als ik het me kan permitteren dan eet en doe ik verder wel foute dingen.  Zoals tijdens de feestdagen dus! Ha! Nou dan neem ik het er van.

Nu een vakantie boeken heeft ook wel voordelen want je komt op je bestemming maar weinig gezinnen tegen en je bent niet thuis waar je geconfronteerd kunt worden met alle leuke kinderactiviteiten en je eigen lege buik. Ook weer tijd voor slaap en seks, wanneer jij wilt en met wie je wilt (grapje!). Geen druk, jij en je lief en nobody else. Wij ruilden het strakke schema van een vruchtbaarheidsbehandeling en strenge leefstijl in voor de zon. Wat overigens helemaal niet ongezond is want je krijgt er potdomme toch heel veel vitamine D voor terug!

Korte blog, ben benieuwd wat jullie doen!

Liefs,

Melany

 

Sharing is caring!