Zwanger worden. De nood aan een kind. Hunkeren naar kinderleven in je huis. NOOIT gedacht dat ik die drang zo hard zal voelen. In de zomer van 2013 ben ik gestopt met de pil. Jong, denkend dat het na een jaartje wel raak zou zijn en wij het gewone parcours mogen afleggen…. Het lot besloot daar jammer genoeg anders over.
Wij zijn in de medische molen terecht gekomen om onze kinderwens te vervullen. Ondertussen vele medische onderzoeken, verdriet en verder nog altijd wachtend. Los van het feit dat dit emotioneel zeer zwaar is, komt er financieel heel wat bij kijken. Allebei fulltime werkend, verbouwen van een woning die maar niet vordert door de tijd en de financiële situatie. Ik ben administratief bediende en Tom is Service monteur bij een firma gespecialiseerd in sanitair.
Tot nu toe hebben we 2 IVF pogingen gehad, 1 miskraam en één waarbij de embryo’s onbruikbaar waren. Wij hebben een erfelijkheidsonderzoek gedaan omdat er enkele ziektes in de familie zijn. Heb een uitgebreid onderzoek gehad van mijn baarmoeder. Tom heeft spataders laten weghalen, ondertussen heeft hij ook met genitale wratten gezeten die zééér moeizaam weggingen en waardoor de onderzoeken vertraging opliepen. Onze hobby’s zijn fietsen in natuuromgevingen, joggen en onze families, op dit moment is onze grootste hobby onze kinderwens vervullen waardoor alles naar de achtergrond gaat.
We hebben ons een beetje kunnen voorzien van hulp maar aangezien hulp ook maar een tijdelijk iets is ben ik begonnen met het zoeken naar hulp van buitenaf. Ik heb een crowdfunding pagina opgericht en ik ben momenteel volop bezig met de promotie daarvan. IVF poging nummer 3 nadert en we zouden graag met een gerust hart zonder zorgen hieraan beginnen.

 

Geschreven door Sara (28) & Tom (36), kinderwens sinds zomer 2013, IVF, 1 miskraam.

Sharing is caring!