Mijn naam is Brenda ten Have – Straatman. Zoals jullie weten is het helaas is niet voor iedereen vanzelfsprekend om zwanger te raken. Ik hoor ook bij 1 op de 6 vrouwen bij wie zwanger worden niet vanzelf sprekend is. Zelf heb ik ervaren hoe het is wanneer een kinderwens niet makkelijk in vervulling gaat. In die tijd kon ik geen psychosociale ondersteuning bij mij in de buurt vinden. Dat is de reden dat ik mij heb omgeschoold tot kinderwens coach. Wil je meer over mij weten kijk dan op www.kinderwensbegeleiding.nl/wiebenik

 

Daarnaast zet ik me in voor de Dag van de Kinderwens op 17 mei. Ik vind het belangrijk dat deze dag er komt om aandacht te vragen voor het feit dat zwanger worden voor veel stellen niet vanzelfsprekend is. Hier mag wat mij betreft meer aandacht voor komen. Helpen jullie mee? Teken dan de petitie!

 

Psychosociale ondersteuning.
Het is niet alleen lichamelijk maar ook psychosociaal erg zwaar wanneer een kinderwens (nog) niet in vervulling gaat. Het wachten, de onzekerheid, de onbegrip uit je omgeving, het verschil tussen mannen en vrouwen, eventuele schuldgevoel, het speelt allemaal mee. Het is fijn als je met iemand in je omgeving kunt praten over wat je bezig houd en waar je tegen aan loopt. Soms is dit echter niet of gedeeltelijk mogelijk. Dan is het fijn om met een onafhankelijk persoon te praten die weet hoe het is, waar je je hart kunt luchten, boos en verdrietig kunt/mag zijn. Iemand die objectief met je mee kijkt naar het traject waar je momenteel in zit.

Ik bied psychosociale ondersteuning in de moeilijke periode waar jullie in zitten. Of het nu gaat om het luchten van jullie hart, het maken van een moeilijke beslissing of het zoeken naar een nieuwe invulling van je leven wanneer blijkt dat een kindje van jullie zelf er niet in zit. Dit doe ik door het bieden van individuele begeleiding, waarin we samen gaan kijken waar je staat, waar je tegenaan loopt en hoe je hier mee om kunt gaan.

Training:
Daarnaast is het mogelijk om een training van te volgen in Zwolle op 15 mei. In een groepje van 4 tot 6 personen krijg je inzichten waar je mee verder kunt. We gaan kijken waar je tegenaan loopt wat betreft je onvervulde kinderwens en welk invloed dit heeft op jouw leven. Tevens bespreken we de rouwcirkel en gaan we kijken welke doelen je kunt stellen tijdens of na een vruchtbaarheidsbehandeling. Hiermee krijg je handvatten voor de toekomst. Natuurlijk is er ook tijd voor lotgenoten contact. Het is fijn om (h)erkenning te vinden bij lotgenoten en te horen dat je niet de enige bent. Tijdens de pauze en na de training kun je ervaringen uitwisselen onder het genot van een drankje en iets lekkers. Meer informatie hierover vind je op www.kinderwensbegeleiding.nl/training.

Lotgenotencontact:
Momenteel ben ik aan het brainstormen over een lotgenotencontact groep, waar je ervaringen kunt delen met mensen die weten hoe het is. De bedoeling is om dit ook in Zwolle op te zetten. Houd hiervoor mijn website in de gaten. Wil je hiervan op de hoogte gehouden worden stuur me dan een e-mail.

Informatie:
Mocht je wel interesse hebben in de training, maar komt het tijdstip, de dag of de plaatst niet uitkomt. Laat het dan gerust weten. Dan kan ik hier bij een volgende training rekenschap mee houden en jullie op de hoogte houden wanneer de volgende training is.

Wil je meer weten over wat ik kan bieden en wanneer de training gegeven wordt. Kijk dan op www.kinderwensbegeleiding.nl. Voor vragen kun je een e-mail sturen naar info@kinderwensbegeleiding.nl

Warme groeten,

Brenda

 

Sharing is caring!