De napijn van de punctie viel reuze mee, het was allemaal wel erg beurs van binnen maar dat hoorde er gewoon bij. We werden tussen 11 en half 1 gebeld, het leek wel uren te duren. Toen ging de telefoon en helaas had de ivf-labmedewerker niet zo leuk nieuws, van de 9 eicellen was er maar 1 bevrucht het was ook niet zeker of deze ene bevruchte eicel het ging reden. Er werd een nieuwe belafspraak gemaakt voor de volgende dag, hele dag heb ik veel gehuild met gedachten is dit dan voor niks geweest, poging 1 komt snel een einde en dan begint alles weer opnieuw poging 2 van de 3 en hoopte dat die ene kleine doorzetter komende 24 uur goed doorontwikkelde. En dat bleek bij de volgende belafspraak zo te zijn hij had een groeispurt gehad van slechte eicel naar 5 cellig goede kwaliteit, de terugplaatsing kon plaatsvinden op de maandag erna.

We werden wakker met een gezonde spanning, maar was meer gespannen dan welke onderzoekjes en behandelingen ooit. Vandaag is de dag dat we ons embryo komen ophalen, het voelde goed heel goed!! Het gaat goed komen de doorzetvermogen heeft die al van ons. Was al helemaal trots op die kleine mini embryo, het is echt van ons twee├źn en nog nooit zo bovenop gestaan bij de kleinste ontwikkelingen van nu.
Door de spanning waren we veelste vroeg aangekomen we dachten dat we 14:45 terugplaatsing hadden, dus we waren er al om 14:15. Maar hadden de terugplaatsing pas om 15:15 dus we zaten er nog wel eventjes. We zaten precies voor de deur waar het geluk werd gedeeld en bij elke deur die open ging heelveel succes komende 2 weken en hopelijk een mooie baby over 9 maanden. Elke stel die de kamer uit kwam hadden rode wangetjes en een big smile tot oor tot oor.

Kwartiertje voor de terugplaatsing werden we naar binnen geroepen, werd uitgelegd waarom de andere 8 eicellen niet doorontwikkeld waren. Het blijkt dat mijn eicellen te kieskeurig zijn maar toch 1 visje had echt maling aan die kieskeurigheid en daar is dan die ene mooie top kwaliteit 10 cellig embryo uitgekomen. Is een toppiiee ei al geef het geen zekerheid voor een mogelijke zwangerschap, het volgende traject wordt inplaats IVF een ISCI traject.

We mochten nog eventjes plaats nemen in de wachtkamer, even later waar ik ruim een uur naar de deur heb lopen kijken en dolblije stellen naar buiten zag komen werd dan eindelijke ook onze naam genoemd. Mocht me omkleden en plaatsnemen in de behandelstoel voor ons stond een beeldscherm waar we mee mochten kijken. Ik zei nog tegen Ricardo wil je het opnemen dan kan ik het terug bekijken dat was geen probleem. Maar wat een speciaal moment het werd teruggeplaatst met een soort katheter met een spuitje eraan in dat spuitje zat ons doorzettertje, maar je zag het echt een soort knipperlicht geven in de baarmoeder. Hij zit en kiest al zijn eigen plekje uit en das de richting die wij en de doktoren wilden.

“Heel veel succes komende dagen en hoop tot een mooi resultaat”, zei de ivf- medewerker en verdween weer door de deur naar het ivf-lab. Ik moest nog eventjes een kwartiertje blijven liggen en daarna mochten we lekker naar huis met zn 3tjes vanaf nu ben ik al een beetje zwanger, maar is het afwachten of hij een warm huisje krijg van moedernatuur om te nestelen in de baarmoeder.
We mogen bloedprikken over 14 dagen.

Wordt vervolgd!!

Liefs,

Savannah

Savannah heeft ook een eigen blogsite.

Sharing is caring!