Wat is een koude baarmoeder?
Volgens de Chinese geneeskunst is een koude baarmoeder niet handig als je zwanger wilt worden, maar dat lijkt me logisch. Wie wil er nou wonen in een koud nest?! Een koude baarmoeder bevat weinig energie en is slecht doorbloed.

Wat moet je doen als je een koude baarmoeder hebt?
Vermijd rauw voedsel. Je maag moet enorm veel moeite doen om het te verwerken en dat kost veel energie. Je lijf koelt dan af door het verbruik, maar ook omdat er iets kouds in je buik beland.
Eet en drink geen koude dingen om dezelfde redenen als hierboven beschreven.

vlag Marokkaans                russische-vlag

Hoe voorkom je een koude baarmoeder?
Blijf warm. Geen blote buik, ja heel sexy vooral nu de zomer is begonnen. Zorg dat je voeten warm blijven. Test het maar eens, als je voeten warm zijn heb je nooit een koude buik. Andersom wel! Vertroetel je voeten met deze tip
Doe de omgekeerde yoga-oefening (met je benen tegen de muur en je bekken omhoog) van Fit for Fertility die ervoor zorgt dat je baarmoeder goed doorbloed wordt en daardoor warm blijft. Eet en drink warme dingen, thee, bouillon, soep. Geen ijs. Ga niet zwemmen in ijskoud water.

Hoe weet je of je een koude baarmoeder hebt?
Dat kan je aan de buitenkant al vaak voelen, leg je handen regelmatig op je buik. Wil je het zeker weten? Ga naar een acupuncturist.

Als je altijd warm bent en nooit een koude buik hebt, kun je gerust een ijsje eten deze zomer! Een kopje thee kan trouwens ook heel dorstlessend zijn 😉

Ik wens iedereen een warme zomer en een fijne zwangerschap toe!

Liefs,
Melany

 

Bronnen:
De koude baarmoeder volgens de Chinese geneeskunde

Sharing is caring!