We kunnen eindelijk verder! Vorige week vrijdag, na een keurige cyclus van 28 dagen, kwam mijn menstruatie en heb ik het IVF-centrum gebeld om me aan te melden voor een cryo terugplaatsing. En ik werd teruggebeld met goed nieuws: ik kan deze ronde terecht!

Helaas werd ik die ochtend wel flink ziek, vermoedelijk door de menstruatie. Daar heb ik helaas vaak last van gehad. Ik heb me de hele dag verschrikkelijk misselijk en koortsig gevoeld. Maar gelukkig ging het de volgende dag weer beter.

Vanmorgen was de eerste follikelmeting voor de komende cryo-behandeling. Dit is voor ons niet zo heel spannend, in de behandeling zelf hebben we het volste vertrouwen. Als er goede kwaliteit embryo’s tussen zitten zal het zwanger worden wel lukken, dat is eerder ook heel goed gegaan. De spanning komt voor ons daarna pas…

Zoals altijd vroeg de echoscopiste ons eerst vriendelijk hoe het met ons gaat. Wat hebben we veel verschillende artsen en verpleegkundigen gezien de afgelopen 1,5 jaar, maar ze zijn stuk voor stuk vriendelijk en altijd goed op de hoogte van wat er allemaal speelt! Maar helaas, het antwoord op die simpele vraag weten we de laatste maanden eigenlijk niet zo goed meer. Dus we gingen maar gewoon snel van start met de echo.

Als eerst kwam de baarmoeder in beeld en werd de dikte van het slijmvlies opgemeten. Een krappe 4,5 mm, dus nog niet echt genoeg helaas. In de rechter eierstok was een follikel van 10-11 mm te zien, ook nog niet heel indrukwekkend. Links was het grootste follikel te zien van 12-13 mm. Nu nog te klein, maar dit grotere follikel zal naar verwachting de komende dagen verder gaan uitgroeien en rijpen.

Zodra het grootste follikel 17-18 mm groot is, kan de eisprong worden opgewekt met een Ovitrelle-injectie. Op dat moment wordt ook de ontdooiing en terugplaatsing ingepland. Dinsdagochtend mag ik weer terugkomen om te kijken of er dan een follikel groot genoeg is geworden. Hopelijk bouwt het baarmoederslijmvlies in de tussentijd ook nog wat beter op.

 

Liefs,
Flipje

Sharing is caring!