Zijn het de feestdagen waardoor mannen met een kinderwens op de site berichten achterlaten, mij mailen om hun verhaal kwijt te raken of om een oproep te doen? Opvallend is hun verhaal vaak wel want ze zijn allemaal leuk, in mijn optiek. En ik ga al hun verhalen plaatsen want zo vaak vertellen mannen niet over hun wens. Ik hoop voor hen die deze wens nog niet naast zich hebben neergelegd dat er iemand speciaals rondloopt en dit blog leest.

Hoe kan het dat ze elkaar niet vinden? Mannen en vrouwen.

Ik denk dat ik het wel weet, ze komen elkaar gewoon letterlijk niet tegen. Twee van mijn vrienden hebben hun eega via een online relatiebureau ontmoet; perfecte relaties hebben ze opgebouwd (1 met en één zonder kinderen). Ze bleken gewoon op een steenworp afstand van elkaar te wonen, één zelfs 3 straten verderop. Wonderlijk toch dat ze elkaar niet troffen? Eigenlijk wel want niet alleen wandelde het ene stel in hetzelfde gebied en het andere stel deed constant boodschappen in dezelfde winkel, beide creatief ingesteld en toch kwamen ze elkaar niet tegen. Ze kwamen elkaar letterlijk niet tegen en dan zit een praatje er natuurlijk niet in. Natuurlijk is dit pas het begin van een kans op een gezin, maar hier start het voor ons allemaal.

Ik heb zelf een keer ingeschreven gestaan bij een bureau en ik heb ook mannen ontmoet, daaraan voorafgaand eerst brieven geschreven naar elkaar. Al vrij snel werd gevraagd om foto’s, daar gingen mijn haren van overeind staan want ik vond dat we eerst moeten uitvinden of er een klik was en elkaar moesten beoordelen op karakter en interesse. Het zien van iemand vertroebelt dat alleen maar. Ik kon zo iemand dan ook meteen niet meer serieus nemen. Eén keer ging er wel op in en kreeg ik een brief met de snelheid van het licht terug, vanaf dat moment werd de druk voor een ontmoeting alleen maar groter. Reden voor mij om af te haken. De vrienden die ik hierboven noem hebben ook geen foto’s uitgewisseld voor hun ontmoeting, just saying….

De Kinderwens

Het hebben van een kinderwens wordt een steeds interessanter onderwerp vind ik. Deze wens verwezenlijken staat en valt dus niet alleen bij vruchtbaar zijn en een goede gezondheid hebben. Je moet ook iemand ontmoeten, totdat blijkt dat dit niet lukt. Online niet, via vrienden en werk niet…. Wat begon als een behoefte naar een fijne relatie verandert ineens want geen relatie = geen gezin. Vrouwen kunnen dan nog denken aan spermadonatie. Zij hebben een bredere keuze en dus voorsprong op mannen omdat zij dragen. Een man heeft eigenlijk meteen al een probleem want dragen kan hij niet en vragen of iemand wil dragen mag ook niet van de wet. Als mij dat al frustreert, hoe moet dat dan zijn voor al die mannen?

Paniek en taboe

Dan ontmoet je iemand (niet persé online) en laat je weten dat je graag een gezin wilt starten. Daar heb je mee gewacht want in je achterhoofd weet je dat de kinderwens sommige het hazepad doet kiezen, ook hebben we bedacht dat het beter is daarmee te wachten. Maar ja dat kan niet altijd! Dus liever niet binnen al te lange tijd en dat brengt druk met zich mee. Wie wil nou bestempeld worden als desperate?! Jammer dat het zo genoemd wordt want een gezin willen is vrij normaal. Poeh poeh wat een stress al voor men elkaar nog maar een kus gegeven heeft! Zullen we dat dan maar wegnemen bij deze????? Ik ga een oproep doen!

OPROEP AAN ALLEENSTAANDEN MET EEN KINDERWENS

Ik ga hen met een kinderwens en zonder partner een podium geven bij Kinderwensbloggers en ik roep allen op mij te schrijven want ik weet namelijk zeker dat er mannen zijn met een wens, die best willen (vertellen) én

dat er vrouwen zijn die een donorschap aan zijn gegaan omdat ze geen partner vonden. Ik weet ook zeker dat er vrouwen meelezen die alleenstaand zijn, die geen donorschap willen én

er zijn ook een boel vrouwen die tig mislukte ivf-pogingen hebben gedaan met donorzaad, waarvan hun geld op is en zich noodgedwongen hebben neergelegd bij het alleenstaand zijn en hierdoor kinderloos blijven.

Ik snap ‘t, als dit echt een definitief besluit is en dan is dat ok. Ik heb contact met vrouwen en mannen die daar prima mee kunnen leven maar voor hen, die het daar moeilijk mee hebben dit blog.

De spirituele kant van mij zegt bovendien, misschien was de weg die je tot niet toe nam dan toch niet de manier voor jou omdat het in je hart niet is wat je eigenlijk wil. Luister naar je hart, wat je hart zegt klopt!

Mannen en vrouwen die ‘gewoon’ een gezin willen, reageer!

Niet vergeten!

Dit is een blog met een vervolg, eerst komen er mannen aan het woord.

Lieve groeten,

Melany

info@kinderwensbloggers.com

Sharing is caring!