Ik heb al tijden een hele grote kinderwens. Ik heb alleen de pech dat het mij nog steeds niet gelukt is om een vriendin te vinden die ook deze kinderwens heeft.

Inmiddels ben ik 50+ maar de wens blijft bestaan. Ik werk al ruim 20 jaar in het onderwijs in Zweden als onderwijsassistent, klassenassistent en bij jeugdhonken. Ook bij de voorschoolse en naschoolse opvang was ik actief en na de gewone lessen werden onder mijn leiding huiswerkhulp gegeven op school. Dan merk je hoe belangrijk het is dat er volwassenen zijn die een luisterend oor hebben voor de kinderen cq tieners. Het kwam dan ook vaak voor dat het meer uren werden omdat ik gevraagd werd om in het weekend te komen kijken naar hun voetbalwedstrijd of iets anders. Dit deed ik dan omdat ik wist dat bij sommige kinderen hun ouders nooit kwamen en er volgens hun eigen zeggen niemand geinteresseerd was. Ik vond het dan belangrijk voor hun eigenwaarde dat ik er dan was om ze aan te moedigen.

Ik werkte met zowel jongen kinderen als tieners. 4 t/m 16 jaar. Na al die jaren mij in te zetten voor andermans kinderen werd het langzaam aan echt wel tijd om ook zelf kinderen te hebben. Dat is niet gelukt. Ik prefereer een relatie maar ik zou ook heel goed in mijn eentje een kind kunnen opvoeden, maar er één krijgen is lastig omdat draagmoederschap verboden is in Zweden.

Ik hoop dat er vrouwen reageren via Kinderwensbloggers per email of hieronder dit bericht. Ik heb best wel lang getwijfeld omdat ik natuurlijk al wat ouder ben. Ik heb er ook diverse malen over gesproken met mijn familie en ik bedacht mij dat als ik dezelfde gezondheid heb als mijn ouders op hun leeftijd dan hoeft dat geen bezwaar te zijn. Mijn ouders lopen al tegen de 90 en trekken er elk jaar nog steeds met de caravan erop uit en mijn vader gaat dan nog gerust een boswandeling van 2 uur maken.

Misschien ten overvloede maar in Zweden moet je voor elk nieuw schooljaar een verklaring bij de politie aanvragen van goed gedrag wat dan ingeleverd moet worden bij de instanties waar je werkt.

Geschreven door M.H., 56 jaar, ongewenst kinderloos, Nederlander woonachtig in Zweden.

 

Sharing is caring!