Noem me hopeloos, maar na mijn tweede miskraam in december 2015, na een ivf behandeling, begon ik het nieuwe jaar met acupunctuur behandelingen. Wat heb ik gejankt na mijn miskraam! Ik had een kloppend hartje gezien bij zeven weken, maar toch ging het fout. Ik was zo verdrietig. Mijn zusje was in maart uitgerekend en kreeg haar tweede baby. Zo’n ontzettend lieve baby, waar ik heerlijk mee knuffelde, niet wetende dat ik in april weer zwanger zou zijn!  Ik was (ben) heel onzeker geworden na twee miskramen, ook duurde het een jaar voor ik opnieuw zwanger werd en dat komt ongetwijfeld ook allemaal door mijn leeftijd (43).

De ontzettend lieve acupuncturiste ging in januari 2016 meteen met mij aan de slag om mijn korte menstruatiecyclus van 25 dagen te vergroten naar 28 dagen! Ik dacht echt dat het haar niet zou lukken, want ik had al ruim een jaar een korte menstruatiecyclus, maar ik ben open minded en gaf me aan haar behandelingen over. Ook keek ze naar mijn bloedwaarden en voelde ze de energiebanen in mijn pols. Frappant dat ze op deze wijze de verhoogde schildklierwaarde constateerde. Ze wist niet eens dat ik schildklierpati├źnt ben! Ook keek ze mijn bloedwaarden na en zei dat mijn ijzer en vitamine aan de lage kant waren. Ze adviseerde mij om een andere multivitamine te nemen. Geen ‘VSM mama’ meer, maar het werd multivitamine ‘mama van Vitals’. De hoge schildklierwaarden werd door bloedonderzoek van mijn huisarts bevestigd en ik mocht mijn schildkliermedicatie verlagen. Het zou weer een tijd duren voordat ik weer zwanger mocht worden. In maart was mijn schildklierhormoon gelukkig in orde! Eigenwijs als ik ben luister ik niet overal naar. Ik wilde ook naar de sauna om mijn bloedsomloop te verbeteren. Zij vond het geen goed idee; ik moest mn energie sparen, vitamines opbouwen. Klinkt aannemelijk, maar.. ik ontspan van een lekkere sauna uurtje, dus ging ik dat vanaf januari van dit jaar elke maand doen voor mn eisprong! Ontspannen en vol energie kwam ik daar van terug. Heerlijk sliep ik ‘s avonds!

De behandelingen van de acupuncturiste waren rustgevend en heerlijk, een warme kachel bij mijn voeten en een warme lamp boven mijn baarmoeder. Zo  kwam ik om de twee weken bij haar en mijn menstruatiecyclus verschoof naar 27-28 dagen! Ook voelde ik me sterker worden. Binnen een maand dat ik weer zwanger mocht worden was het in april wonder boven wonder raak! Ik was spontaan zwanger! Ik wilde het van de daken schreeuwen, zo blij en verrast was ik dat het zo snel was gelukt, maar ik wacht nog even af met het aan de grote klok hangen natuurlijk; eerst het eerste trimester doorkomen. Voor het eerst sinds jaren dat ik bezig ben voel ik me sterker in mijn lichaam. Ik heb deze week weer vitamines geprikt en.. vitamine d en ijzer waren goed!

Ik heb alleen last van vermoeidheid, pijnlijke borsten, vlagen misselijkheid, maar voel me verder uitstekend. Het gaat wonder boven wonder hartstikke goed met mij. De Yoga oefeningen en voedingstips uit het boek Innesteling van Rika Lukac zijn overigens ook onmisbaar in mijn leven geworden. Positief blijven en erin blijven geloven!

Wordt vervolgd…………………

Geschreven door Khadija, 43 jaar, getrouwd, schildklier, twee miskramen, IVF, 8 weken zwanger, moslima.

Sharing is caring!