Is het je niet opgevallen dat iedereen roept dat het erbij hoort wanneer je last hebt van je menstruatie? Je mag niet zeuren, klagen of piepen. Je moet gewoon meedoen met de rest. Vooral de oudere generatie roept dat ze gewoon werkten….hoor! Menstruatie is geen ziekte. Maar ik ken vrouwen die werkelijk door een hel gaan, die een week in bed liggen. 3 of soms 10 dagen menstrueren. Vrouwen die niet vloeien zodra ze gaan liggen (prettig lijkt me dat) en vrouwen die elke maand hun ondergoed moeten weggooien. Ik ken zelfs een dame die moordgevoelens krijgt en haar man niet kan uitstaan wanneer ze menstrueert!

Persoonlijk heb ik een hele fijne menstruatie, regelmatig zonder pijn en op het verliezen van vocht na merk ik er eigenlijk weinig van. Ook mijn humeur is niet heel veel anders dan anders. Ik ben gewoon altijd lief hahaha. Toch denk ik dat de oudere generatie gelijk heeft, menstruatie is geen ziekte en je hoort je ook niet ziek te voelen. Maar wat is dan een normale menstruatie? Dat is moeilijk te zeggen omdat hoe je het draait of keert, iedere vrouw toch weer anders is. Dus kun je beter kijken naar wat niet normaal is. Rika Lukac schreef er een blog over en ik ben opgelucht. Ik ben dus echt vrij normaal.

Dat menstruatie een teken van vruchtbaarheid is dat snappen we allemaal maar wat reuze handig is aan dit blog is dat omschreven wordt wat je menstruatie je vertelt over je vruchtbaarheid. Omdat we denken dat alles normaal is vragen wij ons niet af wat bloedklonters, zware menstruaties, (heftige) krampen, rugpijn, tussentijdse bloedingen etc. nou eigenlijk betekenen. Lees hier verder.

Sharing is caring!