Kleine scheldkanonnade, heb je even? Dé vraag: of wij als lesbiennes, als we zwanger willen worden, voor de gelegenheid dan seks hebben met een man? Onze donor kreeg laatst ook al de vergelijkbare vraag: ‘Ben je dan ook met haar naar bed geweest?’ Serieus? Ja, serieus. Dus ik moet even wat stoom afblazen.

‘Maar ho eens even’, zeggen zulke mensen, ‘het is gewoon interesse; gewoon een vraag.’ Meestal zijn het mannen, die blijkbaar nog niet gewend zijn aan het idee dat lesbiennes in de regel niet met mannen naar bed gaan.
Het is wel even slikken hoor: Zit je daar met zo’n vent voor je neus die ‘gewoon uit interesse’ wil weten of je je vriendin hebt laten dekken als een stuk vee.
Ik mompel meestal ‘nee joh, doe normaal’, maar dit is wat ik eigenlijk wil zeggen:

Nee, lul.
Stel, jij wilt kinderen (laten we het niet hopen), maar je blijkt onvruchtbaar (laten we het hopen). Kan. Een kleine 10% van de mannen heeft daar last van. Je vraagt na lang wikken en wegen aan een goede vriend om donor te zijn. Mag de beste man het dan voor de gelegenheid met jouw vrouw doen? Aangezien jij mij dezelfde vraag durft te stellen, verwacht ik dat jouw antwoord hierop ‘tuurlijk’ is. Geen enkel probleem. Je vrouw doet het liever niet met andere mannen. Maar voor deze gelegenheid? Tuurlijk. Zet zij die knop even om. Het doel heiligt de middelen.

Goed. Dus jouw goede vriend, laten we hem Ed noemen, is akkoord. Daar zit je dan op een dinsdagmorgen met een ovulerende vrouw (‘Schat, ik ovuleer! Bel jij Ed even dat hij langskomt?’). En terwijl zij bezig zijn (in jullie bed, wel zo praktisch), wat ga jij dan doen? Duimen draaien? Of een wasje? Toekijken? Of zet je een bakkie koffie voor Ed? Hij doet dit per slot van rekening voor jullie. Dus jij maakt een cappuccino terwijl Ed in je vrouw ligt te ejaculeren. En je hebt bokkenpootjes gehaald, omdat je weet dat Ed daarvan houdt.
Nerveus wacht je op de gang: zou het hem lukken? Ah, daar is Ed. Hij steekt zijn duim op: gelukt! Nou, ‘fingers crossed’ zeg je tegen hem. Koffie?

Helaas, twee weken later blijkt: je vrouw is niet zwanger. Niet zo gek, dat kan een half jaar tot een jaar duren. Dus bij de volgende ovulatie app jij Ed weer terwijl je vrouw alvast een schoon onderlakentje op het bed legt. Verdorie, druk op zijn werk, Ed kan het niet met je vrouw doen vandaag. Da’s balen. Jij en je vrouw kijken elkaar aan: wat nu? Misschien heeft Ed nog een broer die in de buurt woont. Of vraag anders de buurman, die woont immers lekker dichtbij. Dan kan het allemaal wat sneller. Je vrouw vindt het vooral belangrijk dat er iedere maand zaad ingaat. Waar het vandaan komt maakt niet zoveel uit. Ze wil niks met andere mannen, maar voor déze gelegenheid…

Zoiets. Achterlijk idioot.
Zo, dat moest ik even kwijt.

Wil je Vanessa volgen? Klik dan hier.

Sharing is caring!