Wat een jaar heb ik achter de rug. Er is veel gebeurd en ik moet nog veel dingen een plekje geven. De vraag is alleen hoe doe je dit, en wanneer is er tijd en ruimte voor. Ik zit nu in een hele onzekere periode en dan is het lastig om dingen in je hoofd op een rijtje te zetten. Het grootste blok aan me been is toch wel het huis. Zolang dit nog niet verkocht is sta ik met een been in het verleden en kan ik nog niet echt met de toekomst bezig zijn. Ik wil verder, maar dat gaat nu niet wat een kutgevoel is dat. Ik word er heel onrustig van en weet niet zo goed meer wat ik nu wel of niet moet doen. Het doet nog steeds pijn dat hij niet de persoon voor mij is en dat dit niet heeft kunnen werken. Soms ben ik ook nog boos en denk ik waarom heb ik zo lang gelooft in iemand die niet kon veranderen. Ik ben zelf veel veranderd en dat doe ik nog steeds. Daar word ik wel blij van en dat geeft mij veel inzichten in hoe ik me leven wil gaan indelen en wil gaan leven. Waarom heb ik zoveel gegeven, letterlijk mezelf en kreeg ik het niet terug? Dat zijn vragen die mij af en toe bezig houden en wat ik moet loslaten.

Ook kijk ik vooruit vooral als ik even een dipje heb gehad. Dan droom ik over een huisje voor mezelf met mijn eigen spullen en alles precies zo ingericht zoals ik het wil hebben. En leven waarin ik veel geniet en leuke dingen doe waar ik gelukkig van wordt. Reizen daar heb ik echt zin in. Ik wil meer zien en geluksmomenten meemaken zoals in München. En dan denk je Duitsland? Ja ik was daar met mijn werk en we liepen na een gezellig etentje terug naar ons hotel. Op staat was een man gitaar (hoe simpel kan het zijn?) aan het spelen en er stonden veel mensen omheen. Wij gingen er bij staan en zongen mee. Ik keek om me heen en dacht dit is zo gaaf en zo echt hier wil ik meer van. En ik weet van mezelf dat ik niet de makkelijkste ben en nog vaak tegen mezelf ga aanlopen, maar daar leer ik alleen maar van. Ik geloof nog steeds in het feit dat alles gebeurd voor een reden en daar hou ik mij dan ook aan vast. Dus ik heb goede hoop op de toekomst en ben blij als dit jaar voorbij is.

Liefs,
Nikki

Sharing is caring!