Vandaag mijn eerste blog bij Kinderwensbloggers, dus dat houd in dat ik me eerst even netjes voorstel. Zelf schrijf ik al jaren op me eigen blog en ik zal hier een samenvatting van mijn oudere blogs gaan plaatsen in eerste instantie.

Jaren geleden zijn wij al begonnen aan onze kinderwens. Toen was ik nog zo’n vrouw die dacht dat doen we wel even een kindje maken. Als ik daaraan terugdenk, schaam ik me wel een beetje. Maar ik wist eigenlijk niet beter. Want ja, er werd wel vaak gesproken over de roze wolk, maar de verhalen waar het niet zo vanzelfsprekend was bleven gewoon uit. Toen bleek dat het voor ons ook niet vanzelfsprekend zou zijn. Een spontane zwangerschap bleef uit. Mijn man had het niet zo op de medische weg en wilde er ook niet aan geloven. Toch toen hij merkte dat het voor mij wel heel belangrijk was heeft hij de stap gezet om naar de huisarts te gaan om te testen of hij wel kindjes kon verwekken. We rolden van de ene onderzoek naar het andere onderzoek. Eindelijk na het laatste onderzoek van mij; een kijkoperatie om te zien of mijn eileiders wel toegankelijk zijn, mochten we beginnen met IUI met medicatie (hormonen). Er is uiteindelijk geen medische reden gevonden waarom we niet zwanger raakten.

Na de vijfde maand IUI bleek ik zwanger te zijn. Deze zwangerschap was absoluut geen roze wolk. En met de 20 weken echo kregen we allemaal nare dingen te horen… (Ik hou het dus nog even spannend wat er precies voor en na de 20 weken echo gebeurde, daar zijn mijn blogs voor).

 

Geschreven door Debbie Mulder

Sharing is caring!