Op 25 juli, 39 jaar geleden werd Louise Brown geboren, zij is de eerste IVF-baby en naar aanleiding van dit feit mocht ik een aantal lotgenoten voorstellen en ben ik zelf ook uitgenodigd om vanavond deel te nemen aan ‘t programma “Dit is de Nacht” van NPO Radio 1. Er zitten 4 gasten aan tafel en 3 er van waaronder ik vertellen hun verhaal. Stefan Muller, vader van een IVF-tweeling en Carla Beukers, samensteller van het boek “De hoop voorbij” en de 4e gast is Liesbeth de Wit, biodynamisch therapeut. Wat doet of deed IVF met ons? Hierover zullen wij het hebben. De live-uitzending kun je beluisteren tussen 2:00 en 4:00 uur en wordt gepresenteerd door Willem de Gelder.

Mijn persoonlijke IVF- verhaal bracht mij verdriet & wijsheid maar ook geluk, een zoon, deze website en vele lieve lotgenoten, die vrienden werden en mijn missie begrijpen en helpen realiseren. En niet te vergeten de sponsors, partners van Kinderwensbloggers en mede-initiatiefnemers van verschillende projecten van bijvoorbeeld De Dag van de Kinderwens en Dam tot Damloop by night die ik samen met 30 deelnemers ga lopen in september 2017.

Waar ik nog het meest trots op ben is mijn partner, die mij uit een diepe depressie trok na een miskraam van 16 weken. Hij zorgde ervoor dat wij onze focus verlegden van zwanger worden naar aandacht voor onze geestelijke en lichamelijke gezondheid, want na 10 jaar behandelen was daar weinig van over. Ik was op het punt aangekomen dat ik eigenlijk niet meer wilde leven. Niet lang daarna raakte ik spontaan zwanger op 42e jarige leeftijd, deze ervaring en de stappen die wij namen deelde ik via facebook en daarna via Kinderwensbloggers, samen met andere kinderwensbloggers die het belangrijk vinden te delen wat er in ons leven speelt. Ook dank ik de beheerders van mijn facebookgroepen die er voor zorgen dat meer en meer mensen op de hoogte zijn van de vele kennisbronnen die ons helpen aan kennis, ervaring en steun. En last but certainly not least, het meest dankbaar ben ik voor onze zoon, Melle. Een prachtige droom die uitkwam en waar we elke dag van genieten.

Lieve lezers, het wordt een latertje  maar vannacht op radio 1 kunnen jullie luisteren naar een 2 uur durend gesprek en vertellen we jouw verhaal, mijn verhaal, ons verhaal en hopen daarmee meer begrip te krijgen voor mensen met een langdurige kinderwens maar ook zeker voor hen die kinderloos blijven.

Wil je betrouwbare tips over het verbeteren van je vruchtbaarheid? Sluit je aan bij deze facebookgroep.

Wil je praten over kinderloos blijven? Sluit je aan bij deze facebookgroep.

Wil je zelf bloggen of heb je een blog over de kinderwens? Stuur ons een email.

Liefs,

Melany

Sharing is caring!