Mijn naam is Mylène Hermans en ik zit in mijn laatste jaar van mijn verloskunde studie in Antwerpen. In het laatste jaar zullen wij een scriptie gaan schrijven en ik heb ervoor gekozen om de behoeftes van koppels die een fertiliteitstraject doorlopen hebben, met betrekking tot de psychologische ondersteuning van de zorgverleners tijdens het fertiliteitstraject, te onderzoeken.

Ik heb hiervoor gekozen omdat ik zelf stage heb gelopen op een fertiliteitsafdeling. Veel mensen denken dat het krijgen van een kind iets vanzelfsprekend is, maar dit is het absoluut niet en daar ben ik zelf ook veel bewuster van geworden. Op de afdeling waar ik stage heb gelopen heb ik gemerkt hoe emotioneel belastend het soms voor de koppels kan zijn om zo’n traject te doorlopen. Verder is het mij ook opgevallen dat de zorgverleners tijdens het traject wel hun best doen om aandacht te besteden aan de psychologische belasting, maar soms is hier niet voldoende tijd voor. Het leek mij daarom interessant om te onderzoeken waar de koppels precies nood aan hebben tijdens het traject zodat de zorgverleners hier op kunnen inspelen.

Voor mijn onderzoek is het de bedoeling dat ik een bepaald aantal koppels interview aan de hand van een vragenlijst (Een alleenstaande vrouw/man of 1 persoon van het koppel volstaat ook). Mijn vraag aan jullie is of jullie het misschien zien zitten om deel te nemen aan mijn onderzoek. Het interview zal ongeveer 30 minuten duren en ze zullen via TEAMS of ZOOM verlopen vanwege COVID-19. U zult anoniem blijven in het onderzoek en als er bepaalde onderwerpen zijn waar u het niet over wilt hebben, kunt u dit altijd aangeven.

Mocht u geïnteresseerd zijn om mee te doen aan dit onderzoek, dan kunt u mij een berichtje sturen op facebook of via messenger. We zullen dan samen kijken welke datum en tijdstip het beste uitkomt.

Mijn e-mail adres is: Mylene.daisy@gmail.com en mijn nummer is: +31(0)637597271

Bij voorbaat dank voor jullie medewerking!

Sharing is caring!