Wanneer je gevraagd wordt om mee te werken aan een onderzoek als deze dan voel ik mij verplicht mee te werken. Een van de speerpunten van Kinderwensbloggers is niet alleen het zichtbaar maken van taboe, maar ook van gaten. En dit is een heel groot gat dames en heren. In mijn optiek is het broodnodig dat er psychosociale en praktische begeleiding voor, tijdens en na een traject aangeboden wordt. Nee, het zou standaard moeten zijn, wanneer je aangewezen bent op vruchtbaarheidsbehandelingen. Ik heb daar duidelijke idee├źn over maar ik ga beginnen met het deelnemen aan dit onderzoek. Jij ook?

 


Beste lezers, medewerkers van Kinderwensbloggers,

Met veel interesse heb ik kennis genomen van jullie website. Op de site worden er veel belangrijke ervaringen met betrekking tot vruchtbaarheidsbehandelingen besproken.

Ik zal mij allereerst voorstellen: ik ben Marjolein de Boer en onderzoeker aan de Universiteit van Oslo, Noorwegen. Ik doe onderzoek naar de ervaringen van vrouwen die IVF (of andere fertiliteit) behandelingen hebben ondergaan.

Omdat ik denk dat de ervaringen die jullie delen van grote meerwaarde kunnen zijn voor mijn onderzoek, bij deze de vraag of de bloggers van kinderwensbloggers mee zouden willen werken aan mijn onderzoek?

In mijn onderzoek interview ik vrouwen die ervaring hebben met fertiliteitsbehandeling, met als centrale, open vraag wat hun ervaringen met betrekking tot de fertiliteitsbehandelingen zijn. Dit kan van alles zijn:

van de ervaringen van de behandelingen zelf, maar ook over bijvoorbeeld de onzekerheid of verwachtingsvolheid die vaak samengaat met een fertiliteitsbehandeling. De interviews lijken vaak op gesprekken, en alle ervaringen die gedeeld worden in het interview zijn waardevol voor mijn onderzoek. Het gesprek duurt meestal ongeveer een uur. De interviews worden geanonimiseerd en dus zijn de naam en persoonsgegevens van degene die meewerken alleen bij mij bekend. Verder is deelname geheel vrijwillig. Op elk moment kunnen de vrouwen die meewerken zich terugtrekken uit het onderzoek.

Mochten jullie meer informatie willen over mijn onderzoek, dan kan ik een informatiebrochure opsturen en natuurlijk kunnen jullie mij telefonisch of per mail vragen stellen . Ik ben te bereiken op: m.l.d.boer@medisin.uio.no

 

Hartelijke groet,

Marjolein de Boer

 

Website: http://www.med.uio.no/helsam/english/people/aca/marjold/index.html.

Sharing is caring!