Vanochtend ging de wekker om 6:30 uur en een uur later stonden we gelijk in de file. We waren een kwartier te laat op onze afspraak, ondanks dat we ruim op tijd waren vertrokken. We belde naar Nij Geertgen en een lieve mevrouw nam op en gaf aan dat ze het vervelend vond voor ons, we voorzichtig moesten rijden en het geen enkel probleem was dat we wat later kwamen. Eenmaal aangekomen op plaats van bestemming, rijden we de oprit op en parkeren snel de auto en gaan door de schuifdeuren naar binnen. Dit keer weten we de weg en we melden ons bij de receptie en mogen plaats nemen. We worden al snel geroepen door onze arts. Hij geeft uitleg over de korte cyclus en welke hormonen ik moet gaan spuiten. Dit zijn voor mij weer nieuwe hormonen en ik ben benieuwd hoe ik hier op ga reageren. Het is voor mij de eerste keer dat ik een korte cyclus ga doen, wat erg prettig is na 2 lange cyclussen, maar dit is wel de hoogste dosis die ik ooit heb gehad. Ik krijg nu Triptofem en Fostimon. Van de Fostimon moet ik elke dag 300 eenheden spuiten. De vorige keer gebruikte ik Gonal F en toen spoot ik 225. Volgens de arts zou er met het flare up schema zoals ze dat mooi noemen, de eitjes in een korte tijd en een grote hoeveelheid hormonen er voor moeten zorgen dat er meer eitjes mee groeien. Ik heb er elke keer 10 gehad, maar zowel bij IVF 1 en 2 (met lange cyclus) groeide er maar 4 mee. Daarvan vielen er 2 af en hield ik er bij IVF 1 maar 1 embryo over en bij IVF 2 hield ik er maar 2 over. We hebben afgesproken dat als er maar 3 eitjes zouden mee groeien of minder de behandeling zal worden afgebroken. Vervolgens bespraken we mijn angst voor de punctie, omdat deze de 2de keer echt een hel was geweest voor mij. Ook dit doen ze net even anders. Ik moest me beide keren iets eerder melden voor de punctie en kreeg dan een prik in mijn bil met morfine. Nu krijg ik een infuus en word er langzaam morfine ingespoten genaamd Rapifen. Rapifen staat er om bekend dat het snel werkt, maar ook snel is uitgewerkt. Waardoor je daarna niet nog lang een vervelend stoned gevoel hebt. Het infuus blijft in mijn arm, mocht ik pijn gaan voelen tijden de behandeling, dan kan er nog bij gespoten worden. Nu ik dit weet voel ik wel al iets meer rust. In juni heb ik 3 afspraken staan voor EMDR wat bij mij goed heeft geholpen voor ik de eerste punctie ging doen, dus hoop dat het dit keer ook weer zal helpen om mijn angst voor de punctie te overwinnen. EMDR is een afkorting voor Eye Movement Desensitization and Reprocessing. Dit word gebruikt voor mensen die een heftige ervaring hebben gehad en hierdoor een angst hebben ontwikkeld. Ik heb ervaren dat het werkt, dus wil dit nu zeker weer proberen om er zo voor te zorgen dat ik zo ontspannen mogelijk de punctie kan gaan ondergaan.

Verder werd er aangegeven dat ze standaard ICSI doen i.p.v. IVF, omdat ze er toch achter zijn gekomen dat de kansen hierdoor iets groter zijn. We hebben dit in ons vorige ziekenhuis gevraagd, maar dit werd alleen gedaan als je een zaadproductie had onder een miljoen en daar zitten wij nu door alle voorbereidingen boven. ICSI is namelijk een stuk duurder en als je zaad boven een miljoen zit dan was dit volgens hun niet nodig. Het blijft een feit dat er wel nog een chemie moet komen tussen het zaad en het eitje en het anders niet word bevrucht, maar ze helpen toch de natuur een beetje om het zaad alvast in het eitje te doen en blijkbaar heeft dit toch effect en vinden er daardoor meer bevruchtingen plaats. We zijn blij dat dit hier gedaan word en voelt toch weer als net iets extra’s. Vervolgens geven we aan dat we hatching willen doen. Dit word nog niet gedaan in Nederland, maar omdat ze samen werken met Düsseldorf en ze dit wel al in Duitsland (en België) doen, kunnen we dit bij Nij Geertgen laten doen. Er zit een harde schil om de embryo heen die moet breken om zich te kunnen innestelen. Het komt voor dat dit soms niet lukt en daardoor kan er geen innesteling plaats vinden. Met hatching maken ze met een laser kleine gaatjes in de schil, waardoor deze eenmaal terug geplaatst makkelijker af kan en dus een grotere kans is op innesteling. Weer iets waarbij ze net even iets extra’s kunnen doen.

 

Geschreven door Mabel, lees hier verder.

Sharing is caring!