Even voorstellen, ik ben Celien, 23 jaar en woon samen met mijn vriend. In mei 2015 besloten we de pil aan de kant te gooien en voluit voor onze kinderwens te gaan. Na 3-4 maand geen menstruatie meer gehad te hebben en veel negatieve testen die de revue passeerden, zijn we dan uit eindelijk naar de huisarts gestapt en hebben ons probleem uitgelegd. Hij zei dat mijn lichaam nog aan het ‘ ontpillen ‘ is en dat we nog wat meer geduld moesten hebben, maar toch heb ik toen een afspraak vastgelegd bij men gynaecoloog (toen de eerste keer).

In februari 2016 konden wij er uiteindelijk terecht. In de tussentijd had ik mijn regels nog maar 2 x gehad in bijna 1 jaar tijd. De gynaecoloog heeft toen veel vragen gesteld omwille van de eerste consultatie en ze heeft toen ook en echo genomen, hier uit bleek dat ik PCOS heb. Ze stelde toen voor om bloed te laten afnemen om te kijken hoe het met mijn hormonen gesteld zat en vulden wij een papier in om mijn vriend zijn zwemmers te laten onderzoeken.

Mijn bloed was in orde dus ik heb toen Duphaston gekregen om mijn menstruatie op te wekken, 7 dagen nemen en wanneer mijn menstruatie er uiteindelijk was mocht ik van dag 3-6 Clomid 50 mg nemen. Intussen was het resultaat van mijn vriend zijn zwemmers ook binnen en het was niet super maar ook niet heel slecht dus we gingen verder via de natuurlijke weg.

We hebben 4 cyclussen met stimulatie (Clomid ) geprobeerd maar iedere maand een negatief resultaat. De gynaecoloog heeft me toen door verwezen naar de fertiliteitskliniek in Hasselt. Hier konden we vrij snel terecht en daar kwamen de verdere onderzoeken van eileiders etc, deze waren ook oké. We hadden onze eerste IUI-poging met Clomid 50, ook met een negatief resultaat. Dus terug met Clomid starten en follikelmetingen, deze cyclus op dag 12 een follikelmeting en wat zien we 5 veel te kleine follikels die terug gaan afnemen die niet groot genoeg zijn om een eisprong te krijgen. Dus werd deze cyclus weer afgebroken met Duphaston weer 7 dagen nemen en dan van dag 3-6 Clomid maar deze maand 100 mg in plaats van 50  mg.  Bij de follikelmeting op dag 12 was er 1 grote follikel die avond nog Pregnyl gezet en 2 dagen later de 2de IUI-poging maar ook deze draaide ook negatief uit.

We zijn tevens voor een 2de opinie naar Leuven geweest, in het L.I.F.E ziekenhuis en daar vertelde ze ons onmiddellijk dat ik al veel te lang bezig was met de Clomid. Wat niet goed is voor het baarmoederslijmvlies en ook met de verminderende spermakwaliteit van mijn vriend zeiden ze dadelijk dat IUI geen zin meer heeft. Volgens hen zou de volgende stap IVF of ICSI gaan worden.

Inmiddels ben ik bezig met de Nora30 pil in voorbereiding op de IVF/ICSI 22 november.  Eerst nog een HSG en dan krijg ik mijn spuitjes ook mee. Dus allemaal weer zeer spannend!

Liefs,

Celien, 23 jaar, PCOS, verminderde zaadkwaliteit, IUI, IVF, ICSI

Sharing is caring!