Bij ongeveer 30% van de vruchtbaarheidsproblemen ligt het aan de kwaliteit van het sperma. De kwaliteit van het sperma is de afgelopen 35 jaar gehalveerd. Dat komt waarschijnlijk door het gebruik van plastic, alcohol, roken, drugs, toxische stoffen, gebruik van antibiotica en dergelijke.

Vruchtbaarder zaad bij IUI, IVF, ICSI of natuurlijk traject

Ook bij zeer slechte kwaliteit van zaad is het echt mogelijk de zaadkwaliteit aanzienlijk te verbeteren binnen enkele maanden waardoor een natuurlijk of medisch vruchtbaarheidstraject zoals IUI, IVF, ICSI veel meer kans van slagen heeft.

En zelfs al is je sperma best goed, het kan mogelijk nog beter, waardoor de kansen op een kindje net iets hoger kunnen komen te liggen.

Praktische tips beter sperma

Natuurlijk is het handig om alle toxische stoffen te vermijden en gezond te gaan leven, maar er zijn nog meer hele simpele praktische dingen die je kunt doen om je zaad te verbeteren. Zoals bijvoorbeeld hoe je een goed koelsysteem kunt krijgen van je spermafabriek, zodat de kwaliteit omhoog schiet.

Hier vind je een hele heldere (wetenschappelijk onderbouwde) blog met allerlei praktische tips die je zelf kunt toepassenLink meer tips onvruchtbaar sperma 

 

Geschreven door

Acupunctuurpraktijk Vrouwengeneeskunde.nl in Utrecht

Sharing is caring!