Bij ongeveer 30% van de vruchtbaarheidsproblemen ligt het aan de kwaliteit van het sperma. De spermakwaliteit bij mannen is de afgelopen 35 jaar gehalveerd. Dat komt waarschijnlijk door het gebruik van plastic, alcohol, roken, drugs, toxische stoffen, gebruik van antibiotica en dergelijke.

Vruchtbaar zaad creeren bij IUI, IVF, ICSI

Ook bij zeer slechte kwaliteit van sperma is het echt mogelijk de spermakwaliteit aanzienlijk te verbeteren binnen enkele maanden. Daardoor heeft jullie natuurlijk of medisch vruchtbaarheidstraject zoals een IUI, IVF, ICSI veel meer kans van slagen.

En zelfs al is je sperma best goed, het kan misschien nog net iets beter, waardoor jullie kansen op een kindje weer wat hoger wordt. 

Praktische tips beter sperma

Natuurlijk is het handig om alle toxische stoffen te vermijden, geen of minder alcohol te drinken, te stoppen met roken en gezond te gaan leven, maar er zijn meer simpele, praktische dingen die je kunt doen. Zodat je in de zaadballen een goed koelsysteem kunt krijgen in je spermafabriek, zodat de kwaliteit omhoog schiet.

Hier vind je een hele heldere (wetenschappelijk onderbouwde) blog met allerlei praktische tips die je zelf kunt toepassenLink meer tips onvruchtbaar sperma 

Geschreven door

Acupunctuurpraktijk Vrouwengeneeskunde in Utrecht

Sharing is caring!